Meghan Markle: Jelovnik i fitness rutina vojvotkinje od Sussexa

Press Association/PIXSELL
Uz dvije fitness rutine i plan prehrane Meghan Marke se pripremala za svoj veliki dan, a pritom se znala opustiti i uz kuglicu sladoleda, pržene krumpiriće i čašicu vina. Kako je to sve uspjela otkrio je Bazaar.
Vidi originalni članak

Pripreme za vjenčanje nisu nikada lake, a pogotovo kada će ga gledati dva milijuna ljudi diljem svijeta. Na svu sreću, Meghan Markle vjerno prati svoj režim tjelovježbe i fitnessa već godinama pa joj ni ova 'sitnica' ne bi smjela biti problem.

Ako dodamo da joj je i mama učiteljica joge, možemo reći da je Markle rođena spremna za svaku ovakvu situaciju. 

Meghan voli kuhati, a dijeta joj se bazira uglavnom na biljkama iako se ponekad voli zasladiti nekim 'zabranjenim stvarima'.

Pilatesom i trčanjem održava tijelo u top kondiciji, a krije još poneku tajnu kojom se dodatno pripremala za kraljevsko vjenčanje. 

Dijeta bazirana na biljkama

Ponekad se počasti krumpirićima, vinom i sladoledom - jer što je život bez poslastica? Ključ je većinu dijete bazirati na biljnoj prehrani koja je prirodno niskokalorična, a ima visok udio vlakana

"Pokušavam jesti veganski tijekom tjedna i onda biti malo više fleksibilna vikendima", rekla je Markle. "U isto vrijeme, sve je u ravnoteži jer vježbam kako vježbam i ne osjećam se lišena ičega. One sekunde kada to počneš raditi prepustiš se potpuno nekim stvarima. To nije dijeta, to je životni stil prehrane".

Primjer svakodnevnog jelovnika Meghan Markle

Meghan obožava ugljikohidrate i vino, bilo crno ili bijelo. Kaže kako treba uživati u stvarima s razlogom - treba poznavati svoje tijelo i sve će biti u redu. 

Hladnjak ipak najviše puni zdravim grickalicama - humusom i mrkvama, zelenim sokovima, bademovim mlijekom, chia pudingom..."Tako lako, a tako dobro. Stvarno volim kuhati", rekla je. 

Kako je odrasla u Južnoj Kaliforniji, prisjeća se drveta limuna i smokve koju je njena obitelj imala u dvorištu. Tako je razvila i ljubav prema vrtlarenju pa i danas uzgaja svoje povrće

"Ako sam u hotelu uglavnom ću naručiti poširana jaja i tost s avokadom", objašnjava Markle kako se snalazi dok je na putu.

Fitness rutina

"Moja mama je bila učiteljica joge pa je takvo vježbanje u mojoj krvi", kaže. "Volim intenzivni sat vinyasa joge - još bolje ako 'odvrnem' hip - hop i vježbam u zamračenoj sobi sa svjetlom svijeće". 

Uz jogu, svoju formu zahvaljuje trčanju i pilatesu. Za trčanje tvrdi da joj je uvijek bilo kao oblik meditacije.

  zdravi život Zdrav život i nakon 90: Otkrivamo ti 6 tajni dugovječnosti kraljice Elizabete

Meghan Markle Buduća princeza Meghan Markle otkriva trikove za savršenu liniju

Posjeti missZDRAVA.hr