Napitak od himalajske soli, meda i vitamina C za mršavljenje

Osnova svake dijete treba biti svježa, sirova biljna hrana bogata vlaknima i ugljikohidratima te vitaminima i mineralima. Jedan od najboljih dodataka prehrani u tom smislu je konopljino ulje, koje snažno utječe na metabolizam masnoća i pomaže ne samo razgraditi masnoće u krvi, nego i najtvrdokorniji oblik celulita. Drugi prirodni alat koji ima sličan učinak je otopina himalajske ili crne soli.
Vidi originalni članak

Otopina koja razbija masnoće

"Napravi fiziološku otopinu tako da jednu žličicu himalajske soli otopiš u čaši vode i popiješ povremeno", objašnjava nutricionist Nikola Roca, iz Centra za prirodnu prehranu Nutrimens Natura. Ta će sol imati isti učinak i kad je koristimo u dosoljavanju hrane na tanjuru, no fiziološka otopina ima bolji terapijski učinak, odnosno bolji efekt u razbijanju masnoća. Osim toga, pomaže nadomjestiti elektrolite koji se tijekom dijete mogu izgubiti i zbog gubitka vode. Vrlo koristan učinak u borbi protiv masti ima i vitamin C koji ima niz pozitivnih svojstava jer pomaže održavanju prohodnosti krvnih žila, a time i zdravlja srca te potiče izgradnju kolagena.

Hrana Je li himalajska sol uistinu zdravija od obične kuhinjske soli?

"Vitamin C, osim toga, pomaže i u održavanju snage i izdržljivosti, jer osigurava dotok više kisika do stanica, što u konačnici potiče bolje sagorijevanje masnoća", kaže Roca. Osim toga, vitamin C alkalizira organizam, što je također korisno za izmjenu tvari. Naime, poznato je da kiselo okruženje u organizmu usporava, pa i zaustavlja metabolizam, kaže sugovornik. Dodaje kako i žlica meda na dan ima dijetni učinak, jer med povećava sintezu glikogena i u konačnici također potiče sagorijevanje masnoća.

Za brži učinak piti jednom dnevno

"Ako želimo pravi efekt, vitamin C, med i himalajsku sol možemo kombinirati tako da u čaši tople vode otopimo dvije žličice meda, dodamo dvije žličice soli i otopimo vitamin C. Neka se ohladi tako da bude mlako i može se piti", savjetuje nutricionist Roca. Taj će pripravak ojačati organizam, potaknuti pravilno funkcioniranje stanica, ali i pridonijeti psihičkoj stabilnosti, tako da se lakše nosimo s dijetom.

tri recepta i nutritivne vrijednosti Dva najbitnija sastojka u smoothiejima za mršavljenje

"Ta kombinacija će ublažiti želju za slatkim, što je mnogima najveći problem za održavanje dijete i optimalne težine", kaže sugovornik. U početku, takav napitak možeš piti dva do tri puta tjedno, a ako te želja za slatkim i dalje muči ili želiš brži efekt, moguće je i jednom dnevno. Za što bolji efekt, uobičajeno pecivo, kekse ili čokoladu koju pojedeš između obroka zamijeni zdravijim zalogajima.

Najnoviji pristup mršavljenju Intermittent fasting i Keto dijeta: Dobitna kombinacija za brzo mršavljenje

Posjeti missZDRAVA.hr