Dnevnik s receptima koji će ti pomoći da jedeš zdravo
Svi omiljeni recepti odsada mogu biti pri ruci u ovoj personaliziranoj bilježnici. Dnevnik je podijeljen u 7 kategorija (doručak, užina, salate, juhe, glavna jela, slatki kutak, kutak za pića), a u svakoj se može pronaći jedan recept u Make it Healthy stilu, kao dodatna inspiracija u uživanju u vlastitoj kuhinji i brizi o vlastitom tijelu. Priprema obroka kod kuće je ključna za zdraviji i kvalitetniji način življenja.
Design dnevnika je jednostavan i čist, po uzoru na Make it Healthy blog, ima 155 stranica koje čekaju da ih se ispišu maštovitim delicijama. Pri samom kraju dnevnika kreirana je kategorija Kreiraj svoj tjedni menu, sekcija koja je zamišljena kako bi nam pomogla kod planiranja obroka i uštede kod kupovine tako što ćemo ciljano odrediti nekoliko namirnica i recepata koje ćemo iskoristiti taj dan ili tjedan.
Meni osobno pomaže kod kreiranja raznoraznih recepata ili kod isprobavanja istih sa interneta, tako što ih odmah zapišem u svoj Dnevnik gdje su tada sretno zauvijek spremljeni jer sam do sada konstantno gubila svoje recepte koje bih zapisivala na papiriće.
Savršen i koristan poklon kojim možeš darovati samu sebe u ovo predblagdansko vrijeme kako bi već sada krenula s pripremama zdravijih blagdanskih jela i slastica ili pak možeš staviti svojim najmilijima pod bor.
Cijena Dnevnika je 88,00 kn + 8,80 kn poštarine za Hrvatsku, a može se naručiti putem maila:info@makeithealthy.life ili preko društvenih mreža (facebook MakeItHealthyLife, insta:@makeithealthy_dnevnik ), a cijeli prosinac moći će se naručiti bez plaćanja poštarine, dakle čistih 88,00 kn za Dnevnik.
Božićni keksi od pirova brašna s neodoljivim okusom kokosa
Sastojci za recept koji možete upisati u Dnevnik i pripremiti za Božić
- 140 g extra djevičanska kokosova ulja
- 50 g kokosova šećera
- 30 g Demerara šećera
- 2/3 žličice Bourbon vanilije
- 1 jaje*
- 75 g integralnog pirova brašna
- 75 g pirova brašna
- 1/3 žličice sode bikarbone
- 2 rebra tamne čokolade
Priprema:
- Kokosovo ulje (sobne temperature) kremasto izmiksati s kokosovim i Demerara šećerom. Ovo je najbitniji korak kako se kasnije ne bi osjećao šećer pod zubima i kako bi keksići bili ovako mekani, topljivi u ustima.
- Dodaj jaje i kratko izmiksaj.
- Sipaj brašna, vaniliju i sodu bikarbonu te izmiksaj tek toliko da dobro sjediniš sve sastojke u finu kompaktu smjesu.
- Komadiće čokolade koje si prethodno nasjeckala, ručno umijesi u smjesu.
- Žlicom za kekse vadi jednake kuglice i stavljaj ih na pleh obložen masnim papirom i peci na 180 stupnjeva Celzijevih oko 12 minuta.
- Keksi će biti jako krhki, nemoj ih dirati rukama ili pokušavati vaditi s pleha, već podigni ili povucite cijeli masni papir i stavi na rešetku da se hladi.
- Nakon nekoliko minuta možeš ih maknuti s masnog papira i ostaviti i dalje na hlađenju.
- Očvrsnut će, stvoriti će se lijepa korica, no oni i dalje ostaju mekani.
Čuvati u staklenci ili limenoj kutiji i nemojte zaboraviti javiti dojmove!!! :)