Pogledaj što se to danas događa na Maksimiru!

Mak Vejzović/Anita Mihalak Drugi dan Festivala zdravlja započeo je tjelovježbom te ukusnom i zdravom hranom
Drugi dan Festivala zdravlja koji se održava na maksimirskom Vidikovcu posjetitelji su započeli tjelovježbom powered by HEP, a uživali su i u proteinskoj salati veganskom sladoledu koji je pripremila Maja Brekalo. O važnosti tjelovježbe pričali su Goran Marković, prof.dr.sc., Nenad Bratković, mag.nutr., univ.mag. i Ljerka Jurić Karoli , mag.pharm. International Olympic Comittee Diploma in Sports nutrition
Vidi originalni članak

Drugi i posljednji dan drugog po redu Festivala zdravlja koji se održava u parku Maksimir započeo je aktivnim panelom pod nazivom "HEP: Hodanje je lijek - vježbanje". Posjetitelji su uz Martinu Mavrin Jeličić naučili kako se pravilno držati, disati, hodati, a naučeno zatim odmah i primijenili u parku Maksimir. 

Nakon tjelovježbe prisutni su se odmorili u udobnim foteljama i poslušali edukativno predavanje "FARMACIA: Samo kreni! Kretanje i vježbanje u doba pandemije" na kojem su stručnjaci na području prehrane i tjelovježbe podijelili savjete kako prilagoditi razinu tjelovježbe i prehranu svojoj dobi, ali i raskrinkali popularne mitove o istim temama.

Stručnjaci odgovaraju Koliko treba vježbati ovisno o dobi, je li povremeni post dobar i zašto cheat day nema smisla

Goran Marković, prof.dr.sc., Nenad Bratković, mag.nutr., univ.mag. i Ljerka Jurić Karoli, mag.pharm. International Olympic Comittee Diploma in Sports nutrition podijelili su i osobna iskustva te predviđanja kakve će posljedice na zdravlje ostaviti pandemija. 

Obogaćeni novim znanjem i spoznajama o zdravlju posjetitelji su krenuli na radionicu zdrave hrane u bio&bio kutku. Popularna kuharica Maja Brekalo pripremala je laganu proteinsku salatu sa slanutkom i kvinojom kao i veganski sladoled od banane i crvenih bobica koji su svi prisutni rado i kušali. 

Baš kao i jučer, prisutni su mogli napraviti besplatne preventivne preglede i u Farmacia kupoli na GAIA uređaju besplatno napraviti analizu sastava tjelesne mase te odrediti biološku dob organizma. Okrijepiti su se u svakom trenutku mogli uz Franck kavu i čajeve, kao i zdrave smoothieje i grickalice na bio&bio štandu. 

Spoj zabave, učenja i zdravlja nastavlja se popodne kada će dr. Natko Beck, specijalist radiologije, Dunja Penavin Kolarić, dr.med.spec. neurologije i Martina Medverec, izvršna urednica MissZdrave voditi diskusiju na panelu "CROATIA: PostCovid stanje uma", a svoju novu knjigu "Ljeto bez parea" predstaviti Antonija Blaće.

Ako još nisi, danas svakako posjeti Festival zdravlja u parku Maksimir pored Vidikovca, a za više informacija o rasporedu posjeti Facebook stranicu

Posjeti missZDRAVA.hr