Saznajte koja su 3 najveća neprijatelja bijelih zubi

PR
Bijeli osmijeh poželjan je jer djeluje zdravo i svježe, a licu daje mladolik izgled. Ako vam se čini da vaš osmijeh i dalje nije dovoljno blistav, unatoč tome što dovoljno vremena posvećujete oralnoj higijeni, možda je nešto drugo posrijedi.
Vidi originalni članak

Nabrojit ćemo 3 skrivena neprijatelja koja mogu učiniti vaš osmijeh manje bijelim, a da toga niste ni svjesni.

Kava

Mnogi ljudi jednostavno obožavaju ovaj napitak. Ujutro ih pokreće i daje energiju, a rituali ispijanja kave nezaobilazan su dio svakodnevice. Koliko god predstavlja užitak, kava donosi nevolje u obliku mrlja na zubima. Učestalom konzumacijom ovog napitka, boja zubi može se promijeniti za nekoliko nijansi.

Čaj

Ako ste veliki obožavatelj čajeva, sigurno ste već čuli da nemaju najbolji utjecaj na boju zubi. Iako je manje štetan za zube od, primjerice, kave, treba biti na oprezu i izbjegavati učestali unos ako primijetite da mijenja boju vaših zubi. Iako su najmanje štetni bijeli i biljni čajevi, crni čaj treba tretirati jednako kao kavu, barem kada je bjelina zubi u pitanju.

Ruž za usne

Neodgovarajuća boja ruža za usne može promijeniti opći dojam bjeline zubi. Zubi mogu izgledati i do nekoliko nijansa tamniji pa čak i žuti. Prilikom odabira ruža važno je izbjegavati ružičaste i boje pudera, a koristiti crvene nijanse koje neutraliziraju žutilo. Ukoliko niste fan crvenih ruževa, možete koristiti i ruževe s efektom sjajila koje prikrivaju tamne boje.

 

Ukoliko mislite da nijedan od ova tri faktora nije zaslužan za vašu tamnu nijansu zubi, u Poliklinici ARENA možete pronaći nekoliko rješenja. Izbjeljivanja Philips ZOOM tehnologijom vratit će vašem osmijehu savršenu bjelinu u samo jednom tretmanu.

Za savjet i konzultacije nazovite na 01/6542-655.Stomatološka poliklinika ARENA
Remetinečki gaj 2k, 10020 Zagreb
Tel: 01/6542-655
Web: http://www.arenapoliklinika.hr
E-mail: info@arenapoliklinika.hr
Facebook page: https://www.facebook.com/ArenaPoliklinika/

Posjeti missZDRAVA.hr