Ovaj vitamin može pomoći u liječenju hiperpigmentacije izvana i iznutra

Freepik
Sa sigurnošću se može reći da se većina ljudi tijekom života suočava s nekim oblikom hiperpigmentacije — bilo da je riječ o aknama, oštećenjima od sunca, ožiljcima, hormonskoj neravnoteži ili nekom drugom uzroku.
Vidi originalni članak

Ne treba svaku vrstu tamnih mrlja tretirati istim sastojcima, ali serum s vitaminom C za vanjsku upotrebu na koži, općenito je dobar dodatak svakoj rutini njege kože (ne samo za tamne mrlje, već i za fine linije i bore), piše mindbodygreen.

Međutim, možda previđate jedan način korištenja vitamina C za još veće dobrobiti i balansiraniju kožu?

HIPERPIGMENTACIJA Kakve su to mrlje na mojoj koži i što da radim?

Kako oralno uzimanje vitamina C može pomoći u ublažavanju tamnih mrlja?

Davanje prioriteta unosu vitamina C ne znači samo konzumiranje jednog ili dva komada voća dnevno; govorimo o unosu punih 75 miligrama dnevno za odrasle žene i 90 miligrama dnevno za odrasle muškarce. No, istraživanja pokazuju da veći unos (tj. 200 miligrama ili više svaki dan) može pružiti bolje ukupne zdravstvene ishode—posebno u pogledu imunološke funkcije i odgovora. Ali vratimo se dobrobitima za kožu: kako vitamin C pomaže vašem tenu kada se proguta?

Najznačajnije, za uzimanje vitamina C  postoje solidna istraživanja koja dokazuju da podržava cjelokupno zdravlje kože. Prema studiji objavljenoj u časopisu American Journal of Clinical Nutrition, veći unos vitamina C povezan je s manje bora na koži. Također je dokazano da pomaže u upravljanju oksidativnim stresom u stanicama zahvaljujući svojim antioksidativnim svojstvima—to ne samo da pomaže zdravlju stanica kože, već može pomoći u zaštiti kože od prethodnih UV oštećenja (koja se često manifestiraju kao tamne mrlje).

starenje kože Koliko sunce stvarno utječe na starenje kože i pojavu hiperpigmentacija?

Glavni plus - Vitamin C također podržava proizvodnju kolagena. "Vitamin C je ključni kofaktor u sintezi kolagena i elastina, koji pomažu vašoj koži za pun i mladenački izgled", rekla je ranije za mbg certificirana dermatologinja Kiara Barr, MD . Hranjiva tvar također štiti kolagen koji već imate djelujući protiv enzima koji razgrađuju kolagen.

Uz sve ove dobrobiti u kombinaciji, nije ni čudo da vitamin C može pomoći u ublažavanju tamnih mrlja iznutra i izvana. Međutim, vaše tijelo ne može proizvesti vlastiti vitamin C, zbog čega on spada u klasu "esencijalnih nutrijenata ".

Kako biste bili sigurni da svaki dan dobivate dovoljno ovog vitamina, razmislite o odabiru visokokvalitetnog dodatka vitamina C. Postoji mnogo uzroka i tretmana za hiperpigmentaciju, ali uzimanje dodatka vitamina C  oralno, često se zanemaruje.

Studije pokazuju da ovaj vitamin može podržati cjelokupno zdravlje kože, ublažiti oksidativni stres i podržati proizvodnju kolagena.

Preparati i tretmani s voćnim kiselinama izbjeljuju i uklanjaju mrlje na koži Top 3 tretmana protiv hiperpigmentacijskih mrlja

Posjeti missZDRAVA.hr