Nakon ovoga, više ti nikada neće pasti na pamet da se tuširaš bosa u teretani

Guliver/Shutterstock Osobe koje češće borave u javnim prostorima bez adekvatne zaštite (japanki u ovom slučaju) sklonije su gljivičnim infekcijama noktiju
Ako si jedna od onih koji se ne tuširaju na javnim mjestima u za to namijenjenoj obući ovaj članak bi te mogao prestrašiti. Muškarac iz Texasa dobio je infekciju od koje nestaje meso (biva pojedeno), nakon što se bos tuširao u svojoj teretani. Infekcija je započela kao bradavica iz koje je nastalo njih pet, a pretvorile su se u otvorenu ranu, piše Daily Mail.
Vidi originalni članak

Nakon što je iskušao različite vrste lijekova i mjesecima trpio bolove, neimenovani muškarac podvrgnut je operaciji kože. Bila su potrebna tri mjeseca dok je ponovno mogao stati na nogu. Taj čovjek je anonimno poslao svoju priču i fotografije stopala čime je želio upozoriti ljude da se ne tuširaju bosi.

Spomenuti muškarac pripremao se za maraton prije nego što su svi njegovi planovi naprasno prekinuti. Na jednom od svojih redovitih treninga, za vrijeme pauze za ručak, zaboravio je japanke u kojima se inače tušira nakon treninga, a kako se vraćao na posao odlučio se ipak istuširati i to bos. Na tabanu mu je otvrdnuo dio kože i počeo ga svrbjeti, to je bio prvi znak infekcije. Taj dio kože pretvorio se u bradavicu, za koju je liječnik rekao da je benigni tumor uzrokovan HPV-om.

Kako liječiti gljivičnu infekciju na stopalima

Pio je lijekove šest mjeseci, ali stanje mu se nije poboljšavalo, infekcija se proširila i podvrgnuo se operaciji. Nakon svega što je prošao njegova poruka je: "Učini sebi uslugu i nosi obuću kad ideš na javne površine s vodom. Jeziva stvar je što virus može preživjeti više od dva mjeseca na površini. Pobrini se za svoja stopala da se ona ne bi pobrinula za tebe."

Posjeti missZDRAVA.hr