Mršavimo li zbog zdravlja ili ljepote?

U Hrvatskoj je prekomjerna tjelesna težina postala značajan problem koji nije samo estetski nego i zdravstveni. Zato te Zdrava Krava poziva da 14. ožujka dođeš u Novinarski dom na tribinu i od relevantnih stručnjaka čuješ i sudjeluješ, ako želiš, u diskusiji o višku kilograma i mršavljenju
Vidi originalni članak

Druga tribina Zdrave Krave održat će se 14. ožujka u 18 sati u Velikoj dvorani Novinarskog doma u Perkovčevoj 2 u Zagrebu. Koordinatorica tribine bit će mr.soc. Renata Pondeljak - Matijević. Osim dinamičnog i edukativnog razgovora o debljini i mršavljenju moći ćeš sudjelovati i u tomboli.

Kad nam hrana postane neprijatelj

Vjerojatno ti se dogodilo da si iz dosade posegnula za hranom ili kad si se osjećala tužnom i osamljenom. Na tribini ćeš doznati zašto nas hrana tješi, ali i kako se pretvara u našeg neprijatelja. Jesi li ikada razmišljala da je nekim osobama potrebna psihoterapija kako bi se "obračunali" s viškom kilograma i kako ta terapija izgleda?

Postoji li neki unutarnji mehanizam koji nam ne dopušta da smršavimo i kakvu ulogu pri tome zaista imaju geni i hormoni? To su samo neka od pitanja na koja ćeš 14. ožujka dobiti odgovore. A razgovarat će se i o tome koji su objektivni kriteriji za određivanje prekomjerne težine, o zdravstvenim rizicima debljine, zašto nam savjetuju da vježbamo uz dijetu kao i kako zadržati optimalnu tjelesnu težinu. Na tribini će govoriti:

  • Doc.dr. Sanja Musić Milanović
  • Dr.sc. Ignac Kulier, nutricionist
  • Dr. med. Milan Mazalin, opća medicina
  • Dr. Sandra Ferenčić-Ćuk, psihijatar-psihoterapeut
  • Mr. Ana-Marija Jagodić Rukavina, kineziolog, AM JR inovatorica body
    tehnike
  • Sonja Njunjić, predsjednica Udruge za prevenciju prekomjerne težine
    (UPPT)
  • Ivana Šundov Hojan, voditeljica i vlasnica salona ljepote

Posjeti tribinu i osvoji bogate nagrade

Pripremi što više pitanja i dođi - ulaz na tribinu je besplatan! Pokrovitelj tribine Modifast osigurat će 10 bogatih poklon paketa koji će se dijeliti na tomboli, a svoj dolazak na tribinu najavila je i pjevačica Ivana Husar. Svakako nas posjeti i uključi se u tribinu Zdrave Krave koja se održava u Novinarskom domu (Perkovčeva 2, Zagreb) u četvrtak 14. ožujka 2013. godine u 18 sati.

Kako je bilo na prvoj tribini Zdrave Kože na kojoj se diskutiralo o utjecaju dijabetesa na suhu kožu pogledaj ovdje.

Posjeti missZDRAVA.hr