Ministarstvo zdravstva objavilo je letak s ključnim informacijama za koronavirus!

Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske
Ministarstvo zdravstva objavilo je letak u kojem su pobrojane sve ključne informacije o koronavirusu koje građani trebaju znati.
Vidi originalni članak

Ilustrirani letak Ministarstva zdravstva na jednostavan način prikazuje ključne informacije o koronavirusu, uključujući simptome zaraze, rizične skupine, način širenja i mjere prevencije kojima se infekcija može smanjiti, stoji na službenim stranicama Ravnateljstva civilne zaštite.

"Koronavirus uzrokuje virusnu bolest koja se manifestira simptomima sličnima gripi. Brzo se širi, mogu se zaraziti ljudi i životinje. U nekim slučajevima može dovesti do težih komplikacija respiratornog sustava ili smrti", napisano je na letku.

Cjepivo protiv koronavirusa zasad ne postoji, a kao rizične skupine pobrojani su pušači, djeca i osobe starije od 65 godina.

Trenutno stanje Dva nova slučaja zaraze koronavirusom, djevojka zaraženog mladića ipak pozitivna!

Simptomi bolesti su: kašalj, grlobolja, temperatura, curenje iz nosa, glavobolja, otežano disanje i vrtoglavica, a virus se širi izravnim kontaktom sa zaraženom osobom, kapljičnim putem (kihanje i kašljanje) te dodirom predmeta i površina izloženih virusu.

Kako bi izbjegli zarazu, preventivne mjere opreza koje predlaže Ministarstvo zdravstva uključuju: pranje ruku, korištenje maramica, nošenje maske, izbjegavanje kontakta s domaćim i divljim životinjama.

kako se širi korona Jedan oboljeli od koronavirusa zarazi dva i pol čovjeka Sve što trebaš znati Koronavirus u brojkama: Kolike su šanse za zarazu i koja je stopa preživljavanja netočne informacije opasnije od virusa Psihijatrica otkriva kako izbjeći napade tjeskobe zbog koronavirusa

Posjeti missZDRAVA.hr