Kako ti med "Četiri lopova" i ulje crnog kima mogu pomoći u jačanju imuniteta ove sezone?

PR
Početak nove pedagoške godine za naše školarce i vrtićance predstavlja pravi zdravstveni izazov. Pokreće se pitanje zdravlja i kako ga održati na što višoj razini te izbjeći tegobe i izostajanja iz škole, vrtića, posla. Začarani krug u kojem se pronađe svaka majka s početkom jeseni, te ga se pomalo pribojava.
Vidi originalni članak

Možda se Vaše dijete vratilo iz škole ili vrtića izgledajući blijedo i virozno, ili možda Vi osjećate grebanje u grlu i začepljen nos. Bez obzira na simptome, dolazi nam sezona jesensko-zimskih virusa gdje možemo očekivati puno začepljenih nosića i kašljucanja. Slijede besane noći za Vas i Vaše dijete, te umor čitave obitelji što ponovno rezultira rušenjem razine imuniteta u organizmu. Prije nego što virus savlada Vas i Vašu obitelj isprobajte Matičnjakove savjete kako biste se pripremili za gripu i prehlade.

Prehlade i gripa kruže svake zime, a ove će zime kružiti zajedno s koronavirusom. Ako ste zabrinuti za svoje zdravlje i zdravlje svoje obitelji, ako želite izbjeći kašalj, hripanje i teško disanje ove zime i jeseni, prvo što je potrebno uvrstiti u prehranu je hladno prešano ulje crnog kima i to bi moglo biti rješenje koje tražite. Crni kim je malo, moćno sjeme koje može puno toga ponuditi Vašem zdravlju i zdravlju cijele obitelji. Ljekovito ulje crnog kima se najčešće preporučuje u osoba oboljelih od astme, alergija, dijabetesa i autoimunih oboljenja. Svoje ljekovito svojstvo duguje eteričnom ulju timokinonu, karvakrolu i nezasićenim masnim kiselinama. Ono svojim protuupalnim svojstvima iz navedenih aktivnih tvari opušta mišiće prsnog koša te zaustavlja kašalj i zviždanje u plućima. Dišni putevi se opuste, pa tako crni kim djeluje i kod astme, alergija, kod prehlada i viroza.

Osim toga, sadržaj antioksidanasa i antimikrobna svojstva ulja crnog kima pomažu Vam spriječiti da se uopće razbolite, jer pomaže u uklanjanju virusa ili bakterija koje prijete Vašem zdravlju. Ulje crnog kima pomaže ojačati imunološki sustav, djeluje na poboljšanje sna i borbu protiv oksidativnog stresa, što Vas čini imunijima na mnoge bolesti. Teško je u biljnom svijetu pronaći ovako široko preventivno i terapijsko sredstvo koje toliko dobroga čini našem zdravlju, a pogodno je za čitavu obitelj. Djeca već od druge godine života slobodno mogu uzimati ulje crnog kima, što postaje mudra odluka prilikom uključivanja djece u jaslice i vrtić. Važno je naglasiti da su ljekoviti spojevi u ulju crnog kima jako krhki pa ulje mora biti svježe prešano, pakirano u tamne staklene bočice. Matičnjakovo hladno prešano ulje se preša u malim serijama i jamči svježinu i jačinu.  

Osim ulja crnog kima Matičnjakovci preporučuju i funkcionalni med „Četiri lopova“, gdje sastav pripravka već sve objašnjava. Radi se o pripravku na bazi meda kojemu su dodane sjemenke crnog kima te četiri ljekovite biljke našeg podneblja: kadulja, ružmarin, majčina dušica i matičnjak. Mnogi ih zovu biljnim antibioticima. Kombinacija meda i ljekovitog bilja se pokazala izvrsnom prvom pomoći kod upaljenog i nadraženog grla te infekcija gornjih dišnih puteva. Znamo da je za zdravlje važno da izađete u prirodu, ali bilo bi dobro da prirodi dozvolite da uđe u Vaš dom pa neka hladno prešano ulje crnog kima i Četiri lopova postanu Vaša prva linija obrane protiv virusa i bakterija ove zime i jeseni. 

Proizvode možete pronaći u specijaliziranim prodavaonicama zdrave hrane, određenim ljekarnama, a odnedavno i u prodajnim mjestima Kauflanda te Veronika delikatesa. Za one sklonije online kupnji, potražite na webshopu Matičnjaka www.maticnjakshop.com gdje možete pronaći detaljnije informacije o proizvodima i provjeriti što se još nudi u Matičnjakovoj riznici zdravlja.

Posjeti missZDRAVA.hr