Iznenađujući razlog zbog kojeg možda imaš višak kilograma

shutterstock Tijekom sna višak tekućine u tvom trbuhu može se vratiti u tijelo kako bi se kasnije eliminirala
Isprekidan i nedovoljan san može poremetiti hormonsku ravnotežu i izazvati debljanje, a kvalitetan madrac dio je rješenja za zdravo spavanje i dobru liniju.
Vidi originalni članak

Ne možeš skinuti višak kilograma? Krivac bi se mogao kriti na neobičnom mjestu – ne provodiš dovoljno vremena u krevetu. Naravno, razloga za debljanje pa potom i nemogućnost skidanja kilograma može biti niz, i često su u pitanju kombinacije faktora, no malo tko će pomisliti da se deblja ili da ne može smršavjeti zato što premalo spava.

No znanstvenici su dokazali da zbog premalo sna naša tijela proizvode manje hormona leptina, koji je odgovoran za osjećaj sitosti i koji nam signalizira da prestanemo jesti. Umjesto toga, prevladava hormon grelin koji potiče glad pa, umorni i neispavani, začas unesemo previše kalorija. Ne pomaže ni to što nam umor smanjuje sposobnost samokontrole pa pospani grickamo kako bismo si pružili utjehu, a da toga ponekad nismo ni svjesni.

Osim toga, umor izazvan nespavanjem nagnat će nas tijekom dana da posežemo za slatkom hranom i napicima koja će nam brzo dati energiju i pomoći da preživimo radno vrijeme i svakodnevne obaveze, ali će dugoročno donijeti masne naslage i zdravstvene rizike koji su s njima povezani poput oscilacije šećera u krvi koja će za rezultat imati samo još veću čežnju za nezdravom hranom. Manjak sna ujedno usporava metabolizam pa sve ono što pojedemo sporije ćemo trošiti i tako se naći u začaranom krugu.

Dormeo madraci idealno su rješenje

Neispavanost uzrok često ima u prekobrojnim obavezama, stresu i anksioznosti koji nam ne daju zaspati, no ne treba ni zanemariti podlogu na kojoj spavamo. Ako madrac nije kvalitetan i prilagođen našim potrebama i preferencijama, teže ćemo usnivati, noću se puno češće buditi, možda čak doživljavati i bolove te ujutro ustajati neispavani i umorni. U Dormeu su svjesni takvih problema i nude širok izbor madraca koji će biti melem za svako umorno tijelo. Bez obzira tražiš li madrac s oprugama ili različitih vrsta pjene koje će optimalno podržati tvoje tijelo, u Dormeo asortimanu kriju se inovativne tehnologije koje će omogućiti zdrav i čvrst san

Veliki izbor madraca

U Domeu isprobaj Dormeo asortiman iskoristi priliku za isprobavanje nekih od najudobnijih rješenja iz Dormeove ponude, prije svega MADRAC ERGO COMFORT. Madrac visine 20 cm razvijen je na bazi Kosmodisk tehnologije koja osigurava maksimalnu potporu kralježnici i leđima. Čvrstoća madraca podesiva je od srednje tvrđe do tvrDe. Uz madrac dolazi navlaka koja je periva u perilici rublja.

MADRAC DREAM INSPIRATION pruža prilagodljivu udobnost zahvaljujući različitim slojevima. Svaki od tih slojeva radi u sinergiji s ostalima kako bi se madrac u potpunosti prilagodio masi i obliku tijela. CleanEffect® tretman dodatno štiti perivu navlaku od grinja i bakterija.

Kakav god madrac bio, mora biti prema vlastitoj mjeri, a to je nekada teško uskladiti ako spavaš s partnerom koji ima drugačije potrebe ili pak se puno meškolji. Većina Dormeovih madraca zbog svoje strukture i slaganja slojeva omogućava udobnost zahvaljujući različitim prilagodljivim stupnjevima tvrdoće i manje ometanja za oboje tijekom noći. 

Idealna tvrdoća madraca, udobnost i neisprekidan san neće, međutim, utjecati na gubitak kilograma ako je manjak sna tek neznatan. No, dopuštaš li si samo pet ili šest sati dubokog sna, povećanje od dva sata do optimalnih osam sati moglo bi se odraziti na metabolizam. Budeš li se budila odmorna i dobro raspoložena, bit ćeš raspoloženija i za vježbanje, a i lakše ćeš kontrolirati prehranu i birati zdravije namirnice.  A one prve u danu mogu biti dio doručka u krevetu s Dormeo madracima ionako ćeš htjeti što više vremena provoditi u spavaćoj sobi.

UZ KUPNJU MADRACA ODABERI PROIZVODE DO 1000 KN! Pri kupnji madraca poklanjamo proizvode iz našeg asortimana u iznosu do 1000 kn! Za madrace dimenzija manjih od 160 x 190 cm poklanjamo proizvode u vrijednosti do 500 kn, a za dimenzije 160 x 190 cm i veće, proizvode u vrijedonosti do 1000 kn. Pravo na poklone iskorištava se u narudžbi u kojoj se nalazi madrac, kupovina je jednokratna, a darovana vrijednost ne može se zamijeniti za novac. Ukupno je po jednoj narudžbi moguće ostvariti maksimalni iznos poklona do 1500 kn.

 

Posjeti missZDRAVA.hr