Imamo recepte: Muškatni oraščić kao sastojak maski za lice i kosu!

Guliver/Shutterstock
Korištenje muškatnog oraščića može ti dati sjajnu kosu i kožu bez mane. Djeluje protuupalno i pomoći će da ožiljci od akni brže nestanu. Bogat je vitaminima B-kompleksa, vitaminom C, folnom kiselinom, vitaminom A i mnogim antioksidansima poput beta-karotena i kriptoksantina.
Vidi originalni članak

Donosimo jednostavne recepte koje možete pripremiti kod kuće sa sastojcima koji su dostupni svima, a donose odlične rezultate.

Žareća maska od muškatnog oraščića

Ako imaš neujednačen ili problematičan ten, mrlje od akni i kožu bez sjaja, ova maska je rješenje za tebe. Žareća maska će blago peckati na pet minuta, ali i osvježiti kožu. Djeluje postupno, a na lice je nanosite dva puta tjedno.

Sastojci:

  1. 1/2 žličice cimeta
  2. 1/2 žličice muškatnog oraščića
  3. 1 žličica meda
  4. 1 žličica svježeg soka od limuna

Priprema: Pomiješaj sastojke tako da dobiješ pastu. Nanesi je na lice i izbjegavaj zonu oko očiju i usta. Drži je 15-25 minuta pa isperi toplom vodom. Nakon toga nanesi kremu koju inače koristiš. 

Smirujuća maska za lice

Sastojci:

  • žlica mljevenog muškatnog oraščića
  • žlica punomasnog mlijeka

Priprema: Pomiješaj muškatni oraščić i mlijeko tako da dobiješ gustu pastu. Mlijeko smiruje kožu dok muškatni oraščić ima protuupalno svojstvo. Nanesi na kožu i držite 30 minuta pa isperi.

đumbir Đumbir protiv prhuti i opadanja kose te maska protiv akni

Maska za kosu

Ulje muškatnog oraščića ili muškatni maslac može se naći i u proizvodima za kosu. No možeš ga i samo dodati šamponu i regeneratoru za sjajnu i lijepu kosu.

Piling za lice od muškatnog oraščića

Sastojci:

  • 1 žlica meda
  • 1/2 žlice cimeta
  • 1/2 žlice muškatnog oraščića

Priprema: Pomiješaj sastojke u zdjeli. Stavi ih na lice pa masiraj četkicom ili prstima. Piling drži na licu još 15 minuta pa isperi vodom. Za najbolje rezultate, ponovi dva do tri puta tjedno.

Sadrži 4 ljekovita sastojka Japanska maska: Koristi se jednom tjedno i skida godine s lica

Posjeti missZDRAVA.hr