Atraktivne i praktične frizure za ljeto 2021. bez fena i figara

shutterstock Ako želiš postići efekt ljetnih valova, onda trebaš dobru pjenu za kosu
Sjajna, gusta i zdrava kosa oduvijek je bila predmet žudnje, kako žena tako i muškaraca. Ona je važan faktor u izgledu svake žene, a čak i sama promjena boje kose može naš izgled promijeniti iz temelja
Vidi originalni članak

Ipak, nismo svi te sreće da nam je kosa prirodno savršena pa se moramo malo potruditi kako bismo ju doveli do takvog izgleda. Uz njegu tijela tijekom ljetnih dana često zaboravimo na kosu, koja je jednako podložna vanjskim negativnim i štetnim utjecajima. Ona više nego u bilo kojem drugom godišnjem dobu tada zaslužuje dodatni tretman. 

Ljeti je kosa često mokra pa češće dolaziš u iskušenje da je počešljaš. Ipak, tvoja najdraža četka sada nije najbolji izbor - kad je kosa mokra, tada je najkrhkija. Češalj sa širokim zupcima je najnježniji alat za raspetljavanje mokre kose, ako ga već nemaš, obavezno ga nabavi. Maska je obavezna, barem jednom tjedno nanesi masku za kosu, to će je učiniti snažnijom i glatkom. Ako ti je kosa obojena, nemoj ostaviti masku da djeluje dulje od 10 minuta jer nakon isteka tog vremena, maska može uništiti molekule boje.

Zaboravi pegle i figara, opusti se, ovo ljeto u trendu su brze i jednostavne frizure: prirodni valovi ili visoko zavezan rep, jednostavno, a u trendu.

pokaži svojoj frizerki 7 frizura koje će tvoju tanku kosu naizgled učiniti gušćom

Otkrij ulja - ulja će vratiti vlagu kosi koja je bila izložena suncu, morskoj soli ili kloru. Uz samo nekoliko kapi postići ćeš efekt sjajne, njegovane kose, a ulja će je i zaštititi. Kako bi spriječila pucanje vrhova i suhoću vlasišta, najmanje dva puta tjedno nanesi ulje od sezama s dodacima čiji recept ti donosimo na suhu kosu, pusti da odstoji 20 minuta te isperi šamponom. Zbog finog mirisa, ulje za kosu može se koristiti i kao parfem, dovoljno je ulje nanijeti na vrhove kose. Rok trajanja ovog ulja je i do godinu dana.

Sastojci:

  • 30 ml sezamovog ulja
  • pola štapića vanilije
  • 10 kapi eteričnog ulja geranije
  • 20 kapi eteričnog ulja ylang ylanga

Stiliziraj kosu s pjenom - ako želiš postići efekt ljetnih valova, onda trebaš dobru pjenu za kosu. Ona neće otežati frizuru i pomoći će u oblikovanju valova. Koristi je prije sušenja fenom ili, još bolje, nanesi na vlažnu kosu i pusti da se prirodno osuši.

Zaštiti kosu od sunca - nosi šešire, kape, ali i preparate s UV zaštitom. Danas postoji velik broj preparata za kosu koji su namijeni baš za ljeto i sadrže SPF pa će pomoći da se kosa ne isuši i da boja ne izblijedi na suncu.

Kosa se svojom kvalitetom, stupnjem suhoće i stanjem tjemena mijenja kroz život. Ona stari zajedno s nama. Reagira čak i na promjenu godišnjih doba, a po svom svojstvu je jako higroskopna tj. upija vlagu i samim tim potreba za šamponima i proizvodima za njegu se mijenja čak i u različitom godišnjem dobu.

Donosimo ti nekoliko frizura koje su apsolutni hit za vruće ljetne dane jer zahtijevaju minimalno održavanje, sve što ti treba je četka i fen.

Nestrukturirani bob

Bob frizura nastala je još početkom 20. stoljeća kada su žene odbacile tradicionalne duge kose te odvažno kosu skratile na razinu brade. Otada bob nije izašao iz mode, a danas poznajemo desetke varijanti iste frizure, nešto kraće ili nešto duže, ravne ili kovrčave, sa šiškama ili pramenovima. Nestrukturirani bob je uglavnom onaj tip frizure koji je ošišan stepenasto, a dužina dolazi do ispod vilice lica. Bob je trend koji unazad nekoliko godina slavno stoji na tronu najpopularnijih frizura. Definitivno je zaslužio mjesto na vrhu tog trona jer osim što izgleda odlično, jednostavan je za održavanje. Kosa se brzo posuši nakon pranja, a kod postepenog i nestrukturiranog boba nije potrebna nikakva dodatna korekcija osim pranja i češljanja kose.

Šiške zavjese

Powered by embedinstagramfeed de & Youtube embed code

Tnije, bilo kakav oblik šiški je trenutno moderan, tako da s njima svakako ne možeš nikako pogriješiti. Ako se odlučiš na ovakav pothvat, potrebno je samo pravilno odrediti koji oblik šiška pristaje tvojim crtama lica. I zaista, šiške bi mogle biti promjena za koju nisi nikad pomislila da ti treba. Lepršavi seksepil i pomalo nevini izgled možda je upravo ono što će najbolje pristajati ususret ljetu.  Inspirirati se možeš odličnim promjenama koje su napravile odlučne žene u Edo Salonu u San Franciscu koji je specijaliziran baš za ovaj popular tip šiški.

Bilo da imaš kratku, dugu ili bob frizuru, ljeti ona treba izgledati ležerno Ljeto ne podnosi 'zabetonirane' frizure

Pixie cut

Powered by www.embedinstagramfeed.com/en/ & Embed facebook video

Radi se o kratkoj, raštrkanoj frizuri koja ne zahtijeva puno njege, ali može nastati problem ujutro kada se probudiš. Moguće je da će se tijekom noći, pri spavanju, jedna strana malo razbarušiti tako da ćeš u tom slučaju morati ispeglati ili isfenirati taj dio. No, za to je potrebno samo nekoliko minuta, a kao rezultat dobiješ prekrasnu frizuru koja je sve, samo ne muškobanjasta, bez obzira što je kratka! Nemoj se bojati ošišati na kratko. Kratki, suženi i oštri rubovi daju lijepu definiciju okruglom licu. 

Neuredna, razbarušena kosa

Powered by embedinstagramfeed & Flickr embed
 

Neuredna, postepeno ošišana kosa je definitivno najzahvalnija frizura svih vremena. Dužina nije bitna, ali je možda bolje ako se radi o kraćoj kosi jer neće toliko često dolaziti do petljanja pramenova. Radi se o razbarušenoj frizuri koja izgleda neuredno, a to je opet najviše zbog načina na koji je šišana. Ova frizura posebno dolazi do izražaja ako je u kombinaciji s istim nestašnim i neurednim šiškama tako da je definitivno top izbor za ljeto 2021.

Posjeti missZDRAVA.hr