Žene Škorpioni i što možeš očekivati od njih u ljubavi, seksu, poslu i obiteljskom životu

Getty Images
Ženske osobe rođene u razdoblju između 23. listopada i 22. studenog, prema astrologiji pripadaju znaku Škorpiona, znaku koji obiluje vodenim elementima, a njegovi osnovni vladari su planeti Mars i Pluton. Žena Škorpion jedan je od daleko najintrigantnijih znakova horoskopa.
Vidi originalni članak

Malo tko može poreći magnetsku osobnost i auru tajanstvenosti, magije i senzualnosti koju žene Škorpioni nose oko sebe poput plašta. Za ženske osobe rođene u ovom znaku smatra se da su najveće zavodnice od svih horoskopskih znakova. Fatalne su za osobe muškog spola, kako svojim izgledom i stavom, tako i karizmom i inteligencijom koju posjeduju. Osnovne karakterne ženskih osoba rođenih u znaku Škorpiona su izuzetna sposobnost samokontrole i sposobnost upravljanja vlastitim mislima i osjećajima. One nisu žene koje lako podnose površne odnose i razgovore te uvijek traže dublji smisao i potpunu predanost.

Škorpioni su jedan od najosjetljivijih znakova u horoskopu, škorpionke intenzivno proživljavaju sve osjećaje, iako ih rijetko otvoreno izražavaju. Škorpion je znak kojim vlada voda, a upravo ona simbolizira potopljene dubine i čiste vode koje teku kroz podzemne špilje. Upravo zato, možda nećeš vidjeti strujanja i valove koji se nalaze unutar nje i koji se mreškaju u izrazima njezina lica, velik dio onoga što osjeća držat će u sebi i izraziti samo odabranim. Škorpioni vladaju okultnim znanostima, a pravo značenje riječi okultno je skriveno, dakle to objašnjava škorpionsku tendencija prema tajanstvenosti i magičnosti. Samo će najodlučniji dobiti dopuštenje za istraživanje tajnih zakutaka u srcu žene Škorpiona.

neizbježna transformacija Razdoblje škorpiona je pred nama i vrijeme ozbiljnih promjena

Ljubav i seks

Žene Škorpioni poznate su po svojem snažnom libidu i strastvenim ljubavnim odnosima. U ljubavi su potpuno predane i iznenađujuć́e emotivne. No, često postaju enigma za svoje ljubavnike, njihove namjere i pravi osjećaji duboko su skriveni i nejasni. Kada je zaljubljena, njena je ljubav privlačna i misteriozna, a njena strastvenost se može usporediti s olujom. Seks im je izuzetno važan, a povezanost s partnerom nužnost je da se osjećajuću potpuno ispunjeno u svim područjima života. Sklone su odnosima koji oduzimaju mnogo vremena i emocionalne energije. Stoga, kratkotrajne romanse i odnosi za jednu noć nikad nisu izbor ovog strastvenog znaka. Tražit će onog pravog koliko god je potrebno, a jednom kad se istinski zaljube, za njih je to doživotno.

Žena Škorpion voli predano i strastveno. Kada je sigurna u svog partnera, njena ljubav bit će vječna, a njen život počinje se vrtjeti samo oko partnera. U vezama je beskrajno odana, čvrsto će stajati iza svog partnera i biti mu podrška. Žene u ovom znaku veoma su ljubomorne, a njihova posesivnost je često neshvaćena ta vrsta ljubomore ne proizlazi iz nesigurnosti zapravo je većina žena Škorpiona izuzetno sigurna (posebno u pogledu snage svojih čari).  Međutim, jednom kada ova žena položi prava na vas, gotovo nikad ne odustaje i neće joj biti lako predati partnera u tuđe naručje bez borbe!

Dom i obitelj

Riječ "jazbina" uistinu je prikladan način za opisivanje doma ovog znaka. Svoj životni prostor čine u potpunosti privatnim, a u njega su pozvani samo njezini najbliži prijatelji i ljubavnici. Domovi Škorpiona nalikuju egzotičnoj tržnici prepunoj ukrasa i suvenira s različitih putovanja. No, sve je uređeno ukusno i s mjerom. Škorpioni su obično prilično uredni, a često teže i minimalizmu, detalji su ono što je najvažnije za njih. Majke Škorpioni zaštitnički su nastrojene. Iako tihe i smirene, imaju snažnu psihološku vezu sa svojom djecom. Stoga im druge majke često zavide jer svoju djecu mogu disciplinirati samo s jednim intenzivnim pogledom.

portret znaka Škorpion: Dobre i loše osobine i kakvi su u ljubavi

Posao i novac

Žene Škorpioni izuzetno su usmjerene na ciljeve. Neprestano i predano rade na ostvarenju svojih snova. U radnoj okolini, teže biti na rukovodećem položaju i teško podnose podređenost. Teže samostalnom donošenju odluka, a posebno kada je riječ o estetici i dizajnu. Žene Škorpioni obično imaju vrlo jasnu predodžbu o tome kako misle da bi stvari trebale funkcionirati i dijelit će moć ili kontrolu samo sa znakovima čiju viziju urođeno poštuju. Dobro surađuju s drugim znakovima koji su slični njima, tihi, ali utjecajni i moćni. Škorpioni imaju dobru reputaciju, a zbog svoje ljubavi prema psihologiji lako mogu manipulirati drugima kako bi dobili ono što žele. To ne koriste uvijek u zlokobne svrhe, žene Škorpioni često mogu briljirati na marketinškim pozicijama jer će svojim intuitivnim osobinama procijeniti što njihovi kupci zaista žele i kako da se osjećaju najlagodnije. Ali, ako ikada stanete na put nečemu što Škorpion uistinu želi, pripremite se na pravu borbu, ove žene su potpuno neumoljive kada je riječ o ostvarivanju njihovih osobnih ciljeva.

 

Posjeti missZDRAVA.hr