Zašto kada ti netko kaže "Nedostaješ mi" ne znači i da te želi

shutterstock Ljudski je osjećati, zar ne? Patiti i imati uspomene ili jednostavno nostalgično razmišljati o tome kako ti je nekada bilo lijepo.
Znači li nedostaješ mi isto što i želim te? Sudeći po ovoj priči ipak ne.
Vidi originalni članak

Beth Cormack podijelila je svoje iskustvo veze za Your Tango, prema muškarcu bez kojega nekada nije mogla zamisliti život. Da, nedostajao joj je iz dana u dan sve više, prisjećajući se divnih zajedničkih provedenih trenutaka. I priznala mu je to jednostavno rekavši te dvije riječi: Nedostaješ mi. No, znači li to ga je još uvijek voljela ili željela? Svakako ne. Ljudski je osjećati, zar ne? Patiti i imati uspomene ili jednostavno nostalgično razmišljati o tome kako ti je nekada bilo lijepo.

Što također ne znači da je tvoj život sada otkada si sama bezvrijedan, a to obično i pomisli druga osoba kada joj se povjeriš koliko ti fali njezina prisutnost. Zasigurno i misli još uvijek me nije preboljela i krenula dalje sa životom. Sigurno još plače za mnom i želi se pomiriti. No, netko ti i dalje može nedostajati, bez obzira na to što ga ne želiš. U nastavku pročitaj cijelo ljubavno iskustvo.

"Nedostaješ mi", priznala sam. Riječi su mi skliznule s jezika ostavljajući peckanje na usnama. Nisam bila sigurna što pod tim mislim ili što želim čuti zauzvrat. Ali, govorila sam istinu. Ušutio je, zatim rekao: "Nemam bolji način da kažem, ali ne želim te više, Beth". Možda sam mu nedostajala i teško je povjerovati da mu ne nedostaje neki dio onoga što je nekada bila naša veza. Strah od priznanja da sam i ja njemu nedostajala mogao bi mi samo dati lažnu nadu. Nisam rekla da ga želim. Rekla sam da mi nedostaje.

Možda je to bio njegov ego ili jednostavna činjenica da mu je život znatno bolji bez mene, u što mi je teško povjerovati. Riječi "Nedostaješ mi" koje sam izgovorila nekako su mu se u umu pretočile u "Želim opet biti tvoja djevojka", "Moj život je sranje bez tebe u njemu" i "Još uvijek plačem za tobom". 

U mislima je sigurno konstruirao viziju mene. Sama suznih očiju, željno iščekujući njegov odgovor koji vjerojatno nikada neće doći. Uvijek sam se nadala da ćemo se nekada ponovno spojiti i zajedno izgraditi svoj život iz bajke. Činilo se da mi nedostaje, što je neopravdano. Zašto jednostavno nisam mogla nastaviti sa svojim životom, niti jedne sekunde ne provodeći razmišljajući o tipu koji mi je rekao da sam "Ona prava", više puta?

Ljubav boli Ispovijest: 'Ti si sve što želim, ali odbijam vratiti ti se'

Zar jednostavno, ne smijem osjećati nikakvu čežnju za čovjekom koji je nekad bio tako velik dio mog života ili sam inače slaba?

No, iako mi nedostaješ, istovremeno ne želim te. Bilo kakvi romantični osjećaji koje sam ikad osjećala prema nestali su otkad si me posljednji put pokušao uvjeriti da ti nisam ništa, što je jednostavno bio očajnički pokušaj da u to uvjeriš sam sebe. Ne želim neprestano plakati zbog istog tipa. Ne želim se stalno preispitivati ​​što sam učinila krivo. Ne želim da me poljubiš ili držiš za ruku, niti da mi kažeš da me voliš. Ne želim izlaziti s tobom niti čak imati spolni odnos s tobom. Jednostavno te ne želim. Nedostaješ mi, to je sve. 

Nedostaje mi osjećaj kada smo bili zajedno. Nedostaje mi podrška, nedostaje mi netko s kim bih razgovarala o mojim najdubljim tajnama i najvećim postignućima, a da se ne osjećam kao da pričam previše. Nedostaje mi kako si me gledao s divljenjem, a ne samo kao djelić prošlosti, komad koji očajnički pokušavaš izbrisati kako bi krenuo dalje.

Dopušteno mi je razmišljati o tome kako je bilo nekad, a da me ne etiketiraju kao "patetičnu" ili "očajnu". Nedostaješ mi ne znači da sam zaljubljena u tebe. To ne znači da sam emocionalno nedostupna drugim muškarcima i sigurno ne znači da još uvijek emocionalno ulažem u tebe.

Bivše ljubavi Želiš se vratiti bivšem? Prije toga postavi si ovih 5 pitanja!

Ne želim te. Nadam se da ćeš jednog dana shvatiti da ove fraze nisu uvijek međusobno sinonimi. Jednog ćeš dana moći shvatiti da je moj život bio u redu bez tebe u njemu. Odustala sam od nade da ćeš mi poslati poruku, čak i ako je to samo običan razgovor i pitanje "Kako si".

Odustala sam od obećanja o prijateljstvu koje si mi stvorio, ali prihvatila sam da me možda ne možeš gledati samo kao prijateljicu. Neću dopustiti da to razmišljanje potakne moj ego i sruši mi samopouzdanje. Neću se ispričati što sam rekla da mi nedostaješ. Neću se ispričavati zbog tuge koju osjećam nakon našeg prekida. Neću se ispričati što imam ljudsku potrebu da osjećam.

Međutim, ispričat ću se što sam ikad vjerovala tvojoj riječi. Vjerujući da sam ti značila više od obične djevojke iz tvoje prošlosti. Ispričavam se što sam mislila da si zreo i ispričavam se što nisam učinila dovoljno očitim da sam te preboljela. Nedostaješ mi, ali sigurno te ne želim. 

Posjeti missZDRAVA.hr