Zajednički orgazam: Uz ovih 6 savjeta istovremeno do vrhunca

Guliver/Shutterstock Mnogi parovi maštaju o istovremenom orgazmu
Istovremeni orgazam može biti doista nešto posebno. Otkrit ćemo ti s kojim trikovima možete postići zajednički vrhunac.
Vidi originalni članak

Dok muškarcima trebaju prosječne 2-3 minute za orgazam tijekom seksa, ženama trena oko 10-20 minuta, tvrde stručnjaci. Stoga je rijetko i teško postići vrhunac istovremeno tijekom seksa. Međutim, otkrit ćemo ti trikove pomoću kojih se možeš približiti cilju „dvostrukog orgazma“.

Ali, prvo napomena: nemoj(te) si stvoriti veliki pritisak. Istovremeni orgazam lijepo je iskustvo, ali ako ne uspije, ni to nije loše. Odvojite za to onoliko vremena koliko vam treba. Čak i ako uopće ne dosegneš vrhunac, to je u redu. Osjećaj zadovoljstva i bliskosti s partnerom uvijek bi trebao biti u fokusu.

Žene nakon 35. godine češće doživljavaju orgazam Pet najčešćih zabluda o ženskoj seksualnosti nakon četrdesete

6 savjeta za istovremeno postizanje orgazma

• Odvojite vrijeme za predigru: s milovanjima i masažama možete zaboraviti na stres koji se nakupi tijekom tjedna kako bi u potpunosti bili u skladu sa svojim mislima.

• Dopuštena su sva sredstva: upotrijebite ruke, usta, lubrikant, seks igračke i sve što vam se sviđa kako biste postali raspoloženi za seks.

• Svjesno radite stanke: Ako je jedna osoba brža od druge, trebali biste praviti kratke stanke tijekom kojih „sporija“ osoba dobiva svu pažnju.

• Ne funkcionira bez komunikacije: Morate reći jedno drugome kada je potrebna druga stimulacija i/ili kad se približavate orgazmu.

• Odaberite seksualni položaj u kojem imate kontakt očima: zadovoljstvo partnera pružit će dodatno zadovoljstvo i možete bolje promatrati koliko je osoba blizu orgazma.

• Bez glume: nema pretvaranja zbog druge osobe! Ako ti nije uspjelo u prvom krugu, samo pokušajte drugi put. Možete mijenjati položaje ili vrstu stimulacije dok ne pronađeš pravi za sebe.

dvostruka korist 5 vježbi za oblikovanje tijela koje pojačavaju i libido

Posjeti missZDRAVA.hr