Tužan, ali istinit razlog zašto odvažne i samostalne žene dugo ostaju slobodne

shutterstock Općenito o ženama postoji stereotip da što su inteligentnije, to se manje daju kovati i manipulirati. Pretpostavka muškaraca bit će da su također arogantne, prepotentne i izazovne
"Dame, što ste pametnije, to ćete vjerojatnije biti same". Pa, u redu, ali zašto je to tako?
Vidi originalni članak

Za muškarce se u većini slučajeva vjeruje da su u osnovi gazde u vezama i da žele samo ženu koja će im biti podređena, a ne ravnopravna. Neki muškarci žele dobru domaćicu koja će uvijek poslušno ostajati kod kuće s djecom, dok on izlazi van i druži se s prijateljima.

Premda kažu kako putovanje kroz vrijeme nije moguće; čini se da smo se upravo vratili u pedesete. Općenito o ženama postoji stereotip da što su inteligentnije, to se manje daju kovati i manipulirati. Pretpostavka muškaraca bit će da su također arogantne, prepotentne i izazovne, prenosi  Your Tango.

Dok se ne pojavi onaj koji će za tebe raditi ovih 5 stvari radije ostani sama

Je li istina da pametne žene duže ostaju slobodne?

Vrlo moguće, da. Također, istina je da muškarci žele poslušnu i dobru ženicu, umjesto ravnopravne i samouvjerene partnerice. Dakle, možemo promijeniti frizuru, način odijevanja, šminku, pa donekle čak i ponašanje – ali visoki kvocijent inteligencije teško ćemo sakriti – a to je jedan od glavnih razloga zašto su natprosječno inteligentne cure često duže vremena solo. 

No, razumijemo da različiti dogovori djeluju na različite ljude i nema ništa loše u tome ako budeš mama kod kuće ili domaćica ako te to istinski veseli. Moguće je čak i pokrenuti vlastiti posao od kuće koji će omogućiti više slobode nego kod obavljanja tradicionalnog posla. Dakle, struktura veze je, naravno, specifična za svaki slučaj.

Pomaži i osjećaj se korisno bez obzira na to što nisi u vezi Možemo li biti solo i potpuno sretni?

Pa, koji je pravi razlog zašto će pametnije žene duže ostati slobodne? "Pa, nemam članaka i statističkih podataka koji bi potkrijepili mišljenje, ali ono što imam jest iskustvo iz stvarnog života u razgovoru s inteligentnim ženama, kaže James Michael Sama za Your Tango.

Ambiciozni muškarac koji je siguran u sebe zapravo želi suprotno od žene čije ciljeve i snove može ugušiti zbog svojih. Želi ženu koja će u životu stajati uz njega, podržavajući ga u njegovim pothvatima kao što on podržava nju u njezinim. Inteligentne žene razumiju da ako žele stupiti u vezu to je zato što žele biti s nekim, a ne zato što trebaju biti s njim. Iz tog će se razloga zbližiti, biti međusobno nježniji jedni prema drugima i više cijeniti svog odabranika - jer su se spojili po izboru, a ne zbog potrebe. Muškarci žele ženu kojoj će biti potrebni i koja će istovremeno cijeniti njegovu želju da pokažu ono što muškarca čini muškarcem.

Udana, neudana, rastavljena ili sama: Fućkaš konvencije - samo budi svoja!

Male stvari poput otvaranja vrata ili uzimanja kaputa. Stvari poput brige da se osjeća sigurno i zaštićeno. Ne zato što ona to sama nije u stanju, već zato što joj on želi pokazati da mu je stalo. Ljepota ove kombinacije je u tome što omogućuje obojici partnera da žive samostalno, a da su i dalje emocionalno i romantično povezani.

Mentalitet "Ne trebam muškarca" ovdje nije rješenje

Previše neovisnosti može učiniti da se čovjek osjeća neželjenim i podcijenjenim. Muškarci znaju da ih ne trebamo, ali žele da ih želimo. Žene su danas odvažne, pametne i obrazovane - znaju što žele.  Nikada ne dopustite da vas netko natjera da osjećate da vas "previše sam pametna" ili "previše uspješna" čini nedostojnima ljubavi. Istina je, upravo je suprotno.

tajne promuklog i seksi glasa Zavođenje glasom: Je li boja tvog glasa razlog što si još solo?

 

Posjeti missZDRAVA.hr