Treba li mijenjati kondom tijekom seksa? U nekim slučajevima da...

Pexels
Stručnjaci kažu da bi kondome trebalo redovito mijenjati tijekom seksa kako bi se povećala njihova učinkovitost.
Vidi originalni članak

Dugotrajno trenje uzrokovano seksom također može imati štetan utjecaj na ultratanki materijal, smatra dr. Neel Patel, koji savjetuje promjenu kondoma svakih 30 minuta.

"Vjerojatno spada u kategoriju dobrog problema, ali ako se seksate već pola sata i niste spremni prestati, promijenite kondom", rekao je liječnik za Lloyd Pharmacy.

Dr. Patel je rekao da zamjena kondoma nije ustaljeno pravilo kojeg se trebate držati, jer ovisi o tome koliko je seks intenzivan. "Ovu prosudbu ostavljamo vama", rekao je, dodavši da ljubavnici trebaju biti svjesni da se guma može potrgati u bilo kojem trenutku.

prezervativ čuva od bolesti U kojim slučajevima je seks bez kondoma prihvatljiv?

Liječnici kažu da bi muškarci trebali staviti kondom prije vaginalnog, oralnog ili analnog seksa i savjetuju da se stavi novi ako se prelazi s jedne vrste seksa na drugu kako bi se spriječio prijenos bakterija ili drugih infekcija. Osim toga, ako erekcija nestane tijekom nošenja kondoma, on možda više neće biti tako učinkovit i treba ga zamijeniti.

"Ako postoji značajna pauza u seksualnoj aktivnosti i ponovno počinjete, dobra je ideja promijeniti kondom kako biste održali učinkovitost tijekom cijele sesije", rekla je za The NY Post Liana Baixauli, medicinska sestra..

"Također je dobra praksa koristiti novi kondom svaki put kada imate spolni odnos kako biste osigurali maksimalnu zaštitu". Kondomi su 98 posto učinkoviti u sprječavanju trudnoće, ali su i više od puke kontracepcije. Također štite od spolno prenosivih bolesti. 

Kondomi obično traju dugo, ali imaju datum isteka koji bi trebao biti otisnut na omotu ili kutiji. Liječnici također podsjećaju muškarce da provjere omot kako bi bili sigurni da je rok trajanja kondoma dobar prije nego što ga stave na sebe. 

greske kod koristenja kondoma Osam grešaka kod upotrebe kondoma koje ti se nikako ne bi smjele događati

Posjeti missZDRAVA.hr