Ti vladaš svojim mislima, ne dopusti da one vladaju tobom

Guliver/Shutterstock
Biti potpuni gospodar vlastitog uma je jedan od najtežih, ali izuzetno moćnih alata pomoću kojeg može istinski doživjeti ispunjenje života. Ako već čitaš ovaj članak, vjerojatno već znaš da je moguće biti gospodar svojih misli, ali koliko često koristimo tu svoju fenomenalnu moć?
Vidi originalni članak

Kvaliteta naših misli određuje kvalitetu našeg života. Izuzetno je bitno usmjeravati disciplinirani misaoni sklop prema kontroli svojih misli kako bi bili sigurni da umjesto otrova u svom umnom vrtu sadimo ruže. Mi ti donosi šest načina kako da ostaneš na pravom putu koji će ti pomoći da postaneš gospodarica svojih misli.

Tri zakona i meditacija uz koje ćeš privući pozitivne događaje u život i postati magnetična!

Sprijatelji se sa svojim emocijama

Tvoj emocionalni sustav je tvoj najveći saveznik na putu prema kontroli tvojeg vlastitog uma. Ne samo da ti emocije govore kada si na pravom putu svoje dobrobiti već te i navode kada zalutaš. 

Trik je u tome da osluškuješ svoje emocije. Prije nego što tvoje misli dobiju priliku raditi s unaprijed uvjetovanim idejama ili negativnosti, kad te ulovi osjećaj tjeskobe, nervoza, ljutnja, svjesno doživljavanje tih emocija znači da je vrijeme da se zaustave te misli, prije nego im daješ vjetra u leđa. Osvijesti te misli, prihvati ih, i odlučno ih zamijeni nečim što te veseli. Nije lako, treba vremena za ovo, ali je moguće.

Slušaj svoje tijelo

Tvoje tijelo je savršen uštiman instrument, ono reagira na temelju tvojih misli, bile one pozitivne ili ne. Ako dopustiš mislima da zavladaju tobom, tijelo će reagirati. Pažnja koju daješ negativnim mislima počet će se odražavati na tvoje tijelu, u obliku kamena u želucu, znoja na čelu, namrštenog lica, iznenadne glavobolje, bolova u udovima ili početka bolesti. Ako si ignorirala svoj emocionalni sustav vođenja, tvoje tijelo će ti dati još jednu priliku da ponovno razmotriš svoje misli i promijeniš svoj put. Sve što trebaš učiniti je postati svjesna toga.

Pronađi svoj znak stop

Možda ćeš vizualizirati crveni znak stop ili ćeš izgovoriti na glas. Bez obzira kakav je oblik tvojeg znaka stop, neka bude spreman u svakom trenutku kako bi se trgnula iz svojih misli i vratila u sadašnji trenutak.

Za ovo treba prakse i vremena, međutim, nakon što si ga savladala, tvoj pouzdan znak stop će zaustaviti loše emocije i tjelesne reakcije, jer one tada ne rade u tvom najboljem interesu.

Razmišljaj o riječima kao da su hrana

Znamo da je hrana bogata nutrijentima važna za naše zdravlje, no i riječi i slike koje svakodnevno primamo su podjednako, ako ne i važnije, za naš um. Najlakši način da preuzmeš kontrolu nad tim je da prestaneš gledati na televiziji sve što te iritira. Makni sve negativnosti sa društvenih mreža koje pratiš. Ponovo procijeni svoja prijateljstva i poznanstva zbog kojih si često loše raspoložena. 

Bez obzira na to što konzumiraš, gledaš, slušaš, upijaš, to ima isti učinak na tvoje misli, kao i hrana i piće na tvoje tijelo. Dakle, sljedeći put kada si u iskušenju da sudjeluješ u nekom traču koji bi mogao naštetiti nekom, shvati to kao da si sami popila butelju vina: ne možeš pobjeći mamurluku.

Koristi afirmacije

Afirmacije su savršen način da te podsjete, na dnevnoj bazi, da si gospodar svojih vlastitih misli. Napiši citate, izreke, misli, ciljeve, želje. Zalijepi ih svugdje po kući. Ti ćeš pomoću njih pratiti svoje misli, i s vremenom ćeš imati dovoljno snage oduprijeti se negativnim mislima. Jer putem izgovaranja svojih afirmacija, s vremenom će rezultati tih misli postati dio tvog iskustva.

Ne zaboravi baciti smeće

Ishod konstantnog praćenja i mijenjanja svojih misli je taj da otkriješ koliko se toga možeš riješiti. Ljepota ovoga je da se možeš suočiti s dugogodišnjim mislima i uvjerenjima koje ti ne služe i pretvoriti ih u ništavilo. Kako? Meditacijom. Dnevna meditacija je jedna najučinkovitijih metoda utišavanja negativnih misli i dopuštanje procesu čišćenja da odradi svoj posao.
Ti ćeš znati kada je bilo uspješno, jer ćeš se osjećati lagano, kao maleni novi dar blaženstva koji ti je proširio um.

pozitivni ljudi 4 najvažnija razmišljanja pozitivnih ljudi

Posjeti missZDRAVA.hr