Reprogramiraj vlastite odnose!

Reprogramiranje životne matrice nova je tehnika osobnog razvoja koja omogućuje pristup bolnim sjećanjima koja te drže vezanu za prošlost i njihovu preobrazbu. Donosimo ti jednostavnu vježbu koja će ti pomoći da promijeniš prošle i sadašnje odnose s partnerom, šefom ili prijateljem
Vidi originalni članak

Baza ove tehnike osobnog razvoja je EFT, tapkanje po meridijanima - terapija kojom se postižu iznimni zdravstveni rezultati na fizičkoj i emocionalnoj razini. Tehnika reprogramiranje životne matrice uključuje najnovija saznanja znanosti i kvantne fizike, a možeš je primjenjivati na sebi, svojoj obitelji i prijateljima.

Donosimo vježbu iz knjige koja će ti pomoći da promijeniš prošle i sadašnje odnose koji ti uzrokuju brige, iscijeliš se, preradiš prošlost i preoblikuješ svoju budućnost. Više o knjizi ''Reprogramiranje životne matrice pomoću EFT-a'' pročitaj u našoj čitaonici.

Reprogramiranje odnosa u matrici

Reprogramiranje odnosa u matrici  protokol je osmišljen da ti pomogne riješiti probleme u sadašnjim odnosima.

1. korak: Izaberi odnos na kojem želiš raditi

Imaš li trenutačno u životu neki odnos koji ne funkcionira baš najbolje? Prizovi u um osobu s kojom imaš problema. Može se raditi o partneru, šefu, kolegi ili prijatelju.

2. korak: Odredi intenzitet vašeg sukoba

Određivanjem razine intenziteta vašeg sukoba, utvrdi u kolikoj je mjeri taj sukob problem, pri čemu 10 posto označava manji problem, a 100 posto velik problem. Prati tu razinu kako bi mogla mjeriti napredak dok provodiš protokol. ( U knjizi ''Reprogramiranje životne matrice'' autori daju upute kako točno odrediti intenzitet sukoba).

3. korak: Odredi tko je stvarni uzrok sukoba

Osoba na koju reagiraš zapravo je rijetko stvarni uzrok sukoba. Vjerojatnije se radi o nekome tko je takvu reakciju u tebi izazivao prije u životu. Tvoj je zadatak da se vratiš do ranijeg ili najranijeg sjećanja kad si imala taj osjećaj.

Sjećanja

Postavi si sljedeća pitanja:

  • Na koga me ta osoba podsjeća?
  • Koje osjećaje budi u meni?
  • Gdje ih osjećam u tijelu?
  • Kad sam se prvi put tako osjećala?

4. korak: Razriješi najranija sjećanja vezana za ovu temu

Riješi najranija sjećanja vezana za osjećaj koji ti se javlja. Koristi se pritom reprogramiranjem prizora u matrici ili reprogramiranjem sjećanja u matrici (ovom tehnikom prizivaš u svijest prizor ili sliku ranog stresnog ili traumatičnog sjećanja, a ta tehnika ti pomaže da traumu ili neugodan osjećaj konačno otpustiš iz sjećanja. (Obje tehnike su također precizno opisane u knjizi).

5. korak: Provjeri rezultate rada

Provjeri rezultate rada tako da osobu prizoveš u svijest ili s njom provedeš određeno vrijeme. Koliko ti je sad razina intenziteta vašeg sukoba? Raste li u određenim situacijama s tom osobom? Na što te takve situacije podsjećaju? Rješavaj problem tako dugo dok druženje s osobom ne izazove u tebi tek malu ili nikakvu reakciju.

Detaljnije upute i druge vježbe za reprogramiranje vlastite matrice potraži u knjizi ''Reprogramiranje životne matrice pomoću EFT-a, u izdanju Planetopije.

Posjeti missZDRAVA.hr