Ljeto je prilika za zbližavanje: Pet trikova za više romantike u vezi

Ljubavni odnosi često upadaju u kolotečinu i partneri zaboravljaju koja ih je iskra uopće spojila. Ljeto je idealno vrijeme za osvježenje veze >i buđenje romantike. Pročitaj naše male savjete
Vidi originalni članak

Ako ste tijekom godine bili zauzeti mnogim poslovnim obavezama, ljeto je idealno da konačno pronađete vrijeme za partnera. Kako se dobro zabaviti na ljetovanju i obnoviti ljubavnu vezu?

  • Izvedite nešto spontano -  otputujte zajedno, pođite u zabavni park ili organizirajte ručak u restoranu koji niste ranije posjetili.
  • Ostanite duševno spojeni - lako je prepustiti se zovu dnevnih obaveza i svesti ljubavni odnos na rutinu i automatizam. Kad partneri počnu jedan drugog uzimati zdravo za gotovo, znak je to da bi se veza uskoro mogla rasplinuti. Ušli ste u vezu zato što vam je bilo stalo jedno do drugoga. Iskoristite godišnji odmor za pružanje podrške, međusobno slušanje i uzajamno izražavanje nada i snova.
  • Ostanite tjelesno spojeni - vježbajte pilates, igrajte badminton, natječite se u boćanju za parove, ali se krećite i to po mogućnosti zajedno. Sigurno ste vidjeli starije parove kako trčkaraju u parku držeći se za ruke. Izgledali su vam malo čudno, ali i sretno. Čini se da tjelesna povezanost u bilo kojoj aktivnosti održava seksualnu iskru upaljenom.
  • Razvijte zajedničke interese - mnoge parove s vremena na vrijeme spopadne sumnja da si neće imati ništa zanimljivoga za reći za mjesec ili dva, a kamoli na duži rok. Napravi svjestan napor da se približiš interesima druge strane. Iskoristi godišnji odmor da naučiš nešto o onome prema čemu on osjeća strast te sudjeluj u razgovoru o tome i pariraj mu znanjima ili vještinama. Sigurno možete pronaći zajednički jezik na polju filma, glazbe, sporta, životinja, putovanja ili politike. Niste se valjda spojili samo zbog tjelesne privlačnosti?
  • Razvijte zasebne interese - zajednički interesi su presudni za opstanak živahne veze, čak više od seksualnog naboja i slaganja. No, gotovo je jednako važno da se svatko od vas može baviti i nečim sasvim osobnim, u čemu nalazi slobodu i nezavisnost. Partneri koji jedno drugome vise za vratom s vremenom počinju ličiti na dadilje ili zatvorske čuvare. Vrijeme provedeno u svom privatnom hobiju pa čak i na godišnjem odmoru vrlo je dragocjeno, a istovremeno će podići vrijednost i vašim zajedničkim trenucima.

Najčešće seksualne fantazije i treba li ih otkriti partneru

Posjeti missZDRAVA.hr