Muško - ženska prijateljstva: Pravila igre

Guliver/Shutterstock
Da, muško - ženska prijateljstva postoje, iako su rijetka ona u kojima jedna strana ne želi nešto više. Kako bi izbjegla slanje zbunjujućih signala svom muškom prijatelju, pridržavaj se ovih savjeta.
Vidi originalni članak

Bolje reći da imaš dečka prije nego kasnije

Ukoliko si u vezi ili se viđaš s nekim u vrijeme kada stekneš novog muškog prijatelja, svakako to spomeni i to uskoro.Većini muškaraca to je dovoljan znak da te trebaju promatrati isključivo kao prijateljicu, a ne kao potencijalnu partnericu.

Imaš li i ti svoju "što bi bilo da je bilo" osobu?

Izbjegavaj druženje nasamo

Kada ste dio "ekipe", teže će doći do zabuna, a ako provodite puno vremena zajedno, tvoj prijatelj bi se opravdano mogao zapitati jeste li zbilja samo prijatelji. Zato, drži se grupnih okupljanja. Naravno, povremene iznimke su sasvim u redu, savjetuje Shape.

Oprezno s komplimentima

Prijateljici ćeš uvijek pohvaliti novu frizuru ili majicu, sve to radimo. Nema razloga da ne udijeliš kompliment i prijatelju, ali vodi računa o načinu na koji to radiš i količini komplimenata koje mu daješ. Tanka je granica između komplimentiranja i flerta.

Prste k sebi

Dodir je moćan alat, puno moćniji nego što mislimo. U redu je zagrliti prijatelja za rođendan i slično, ali nema potrebe za konstantnim dodirivanjem ramena, ruke i tako dalje.

Zašto neke osobe nikako ne mogu ostvariti zadovoljavajuću ljubavnu vezu?

Ako je potrebno, raščisti stvari

Možda ćeš u nekom trenutku primijetiti da tvoj prijatelj ima romantične namjere, možda će ih i pokazati. U takvoj situaciji najbolje je biti izravna i reći da su tvoji osjećaji isključivo prijateljski.

I dalje postoji mogućnost da tvoj prijatelj neće odustati, ali bar ćeš znati da je s tvoje strane sve čisto i da si učinila što si mogla.

Posjeti missZDRAVA.hr