Muškarac s erektilnom disfunkcijom otkriva što bi volio da žene znaju

Pexels Mikropenis je penis manji od 9,32 cm
Donosimo ispovijest sportaša mačevaoca koji je sudjelovao i na Olimpijskim igrama o problemima s erektilnom disfunkcijom koji se na istup, iako anonimni odlučio zato jer želi da žene znaju da kod erektilne disfunkcije plava pilula ne pomaže uvijek.
Vidi originalni članak

Iako sam godinama pobjeđivao u dvoranama svoje suparnike s mačem, čim bih stupio u spavaću sobu postajao sam sam sebi najveći neprijatelj. Tijekom tinejdžerskih godina, nisam znao kako to nazvati. Bila je to samo velika crna rupa ispunjena tjeskobom   koja se otvarala svaki put kad sam ležao gol s drugom osobom. Ali u dvadesetim godinama konačno sam pronašao riječi kojima bih opisao svoj neizrecivi problem - erektilna disfunkcija.

E.D. utječe na zapanjujući broj muškaraca u nekom trenutku njihova života (prema nekim studijama čak polovica muškaraca se bar u jednom periodu života suoči s tim problemom). Mnogi  muškarci odlučuju se šutjeti u vezi toga, ali smatram da put prema napretku počinje razgovorom o problemu. Ovo su tri najčešće predrasude koje žene imaju o muškarcima s erektilnom disfunkcijom.

 
 

Ako ste nekoliko puta pokušali imati seks i on nije uspio postići erekciju to ne znači da mu se ne sviđaš

U tinejdžerskim godinama kad ne bih uspio doživjeti erekciju rekao bih "oprosti, nervozan sam", a već s dvadeset sam se počeo služiti izgovorima "previše sam popio ili pod stresom sam". Mnoge partnerice su me pitale sviđaju li mi se. Istina je bila da su mi se sviđale nekad bih im to priznao, a nekad sam izvodio show kako bih zaštitio sebe i pričao svašta. Uglavnom sam bježao od svog problema kako sam znao i umio.

 


Mala plava pilula neće čarobno riješiti problem

Kad sam prvi put razgovarao s liječnikom o svom problemu, dao mi je pakiranje Viagre, potapšao me po leđima i poslao me van.  Kasnije tog tjedna, popio sam pola tablete kod kuće, što je dovelo do erekcije koja je bila pogodnija za skok s motkom nego za seks. Međutim, kad sam pokušao uzeti Viagru s partnericom, živci su mi postali toliko napeti da se moja erekcija otopila poput sladoleda na vrućem ljetnom danu. To iskustvo me duboko obeshrabrilo jer sam mislio da će Viagra riješiti moj problem. Unatoč neuspjehu, nastavio sam pokušavati.

 

Imao sam djelomičan uspjeh s lijekovima. Napokon, u kasnim dvadesetim godinama moja tadašnja djevojka potaknula me da odem psihologu. Nakon višemjesečnih teških razgovora, počeo sam se suočavati s pravim krivcem koji je uzrokovao moju erektilnu disfunkciju. Bili su potrebni mjeseci teških razgovora. Ali, na kraju, moj psiholog mi je pomogao da ne mislim više na svoje neuspjehe u seksu, da zavolim sebe i steknem povjerenje u svoje tijelo. Iz sadašnje perspektive svakom muškarcu koji se suoči s erektilnom disfunkcijom preporučio bih da se suoči sa samim sobom i ako je moguće potraži psihološku pomoć.

 

Seksualne potrebe nisu na prvom mjestu

Kad sam upoznao suprugu, bio sam na dobrom putu prema oporavku. Ali nakon šest mjeseci druženja, neočekivano su ponovno izbile stare sumnje. Supruga tada djevojka mi je htjela biti podrška kad bi mi se dogodila E. D. ali objasnio sam joj da mi je lakše kad se u tim trenutcima povučem u sebe i fizički osamim. Ona je to razumjela i uvažavala moje potrebe. Ali uskoro to više nije funkcioniralo jer sam vidio da je njoj teško zbog toga i da to počinje negativno utjecati na naš odnos. Na kraju smo se složili da je radikalna transparentnost najbolja stvar za naš odnos, čak i ako riskiramo da se poveća pritisak na seksualni dio naše veze. Iako sam je često podsjećao da je izvor problema bio strah, a ne nedostatak želje, zbog mog se povlačenja ipak osjećala odbačeno.

"Kad ti treba prostora, osjećam se kao da ćeš otići", napokon je rekla. Tek tada sam shvatio koliko je to problematično. I premda sam joj neprekidno govorio koliko je volim, moje riječi nisu bile dovoljne. Tada sam konačno počeo činiti ono što sam odavno trebao,
uzeo bih je u naručje i držao uz sebe. Mnogi muškarci sa seksualnom disfunkcijom udalje se previše fizički od partnerice i to je pogrešno. Važno je imati fizički kontakt neovisno o seksu, fizička bliskost je bitna ženama ali i muškarcima i može pomoći u nadilaženju teškoća i s erektilnom disfunkcijom. 

Posjeti missZDRAVA.hr