Evo kada bismo prema horoskopu mogli osjetiti kolektivno olakšanje

shutterstock
Vrlo posebna planetarna konstelacija stvara najbolje uvjete za velike promjene u travnju. Evo što se sve krije iza toga
Vidi originalni članak

Čezneš li trenutačno za promjenom i novim početkom? Onda se možeš pripremiti upravo na to, zahvaljujući zvijezdama oko 12. travnja. Naime, tada se događa iznimno rijetka konjunkcija Jupiter-Neptun. Jupiter i Neptun spoje se samo svakih 13 godina u zodijaku. Ovaj planetarni događaj označava početak novog ciklusa.

Jupiter se smatra planetom sreće, filozofije i ekspanzije. Kroz njegovu energiju usmjerenu na rast u mogućnosti smo bolje proširiti svoje vidike i unijeti obilje u svoje živote. Neptun je pak planet snova i iluzija. Njegova mistična energija povezana je s intuicijom i duhovnošću.

Ono što sve još čini posebnim je to što se konjunkcija odvija u vodenom znaku riba. Ova se konjunkcija posljednji put dogodila u znaku riba 1856. godine i neće se ponoviti do 2188. godine.

astro kutak 5 razloga zašto su ribe odlični prijatelji i partneri

Osim toga, Jupiter se smatra vladajućim planetom riba u tradicionalnoj astrologiji, dok se Neptun smatra njegovim planetarnim vladarom u modernoj astrologiji. To omogućuje da oba planeta intenzivno razvijaju svoje moći i da djeluju učinkovitije.

Budući da su planeti dosta udaljeni od Sunca i također sporije napreduju, energija će se snažno osjetiti već tjedan dana prije i poslije 12. travnja.

Evo što znači konjunkcija Jupiter-Neptun za horoskopske znakove 

Kod Jupitera i Neptuna u ribama sve se vrti oko potpunog prihvaćanja svog duhovnog ja te osnaživanju svojih kreativnih instinkta. Promjena kroz intuiciju je ovdje ključan pojam.

Konjunkcija traži od nas da prihvatimo emocije i okrenemo se nematerijalnim stvarima. Pomaže nam da se izliječimo i preobrazimo. Svi horoskopski znakovi mogu lako iskoristiti ovu energiju za sebe. Osobito je dobro u ovo vrijeme izraziti svoje osjećaje putem omiljenog kreativnog medija.

Ali, pazi: Neptun također ima potencijal donijeti prijevaru, dok Jupiter ponekad omekšava granice do krajnosti. Ako unatoč svemu ostaneš prisutna i prizemljena, onda će ti konjunkcija Jupiter-Neptun u travnju otvoriti potpuno nove puteve. 

Novi mjesec, nove prilike Horoskop za ožujak za sve horoskopske znakove

Posjeti missZDRAVA.hr