7 načina da spasiš dosadan brak prije nego što bude prekasno

Guliver/Shutterstock Uvijek postoje načini kojima možeš spasiti dosadan brak
Brakovi su jedna od rijetkih stvari u životu koje s vremenom postaju sve izazovnije. Ako osjećaš kao da ste zapeli u kolotečini ili da je tvoj brak dosadan baš kao i tvom mužu, možda je vrijeme da u njega unesete malo energije.
Vidi originalni članak

Iako je uobičajeno da uzbuđenje u ranim fazama braka s vremenom nestane, važno je primijetiti čini li ti se vrijeme koje provodiš sa svojim suprugom više kao obaveza nego kao izbor. Jednostavno rečeno, ako se stalno pitaš što propuštaš ili se pitaš jesu li stvari tako dobre ili hoće li biti bolje, onda moraš poduzeti nešto prije nego što se tvoj brak potpuno raspadne. Problem s dosadom u braku je što može brzo dovesti do nevjere, razvoda i drugih metoda bijega. Ali prije nego što te uhvati panika, dobra vijest je da postoje načini da se brak spasi od strašne dosade. Umjesto da potpuno odustaneš od svog braka, možeš raditi na stvaranju potpuno nove veze za sebe iznutra. 

Riješi svoje osobne probleme i ponovno se usreći

Stvori sreću u sebi. Da bi to učinila, razvrstaj sve osobne probleme ili misli koje si sakrila. To ne znači da moraš otići na terapiju, već odvoji vrijeme da kopaš duboko i poradi na bilo kojem od problema koje si izbjegavala. Na primjer, ako si se borila s anksioznošću ili depresijom, sada je vrijeme da se suočiš s tim problemima. Ili, ako si bila zabrinuta da si pogriješili što si se udala, sjeti se zašto si uopće rekli "da". Ako to učiniš, izbacit ćeš skrivene emocije koje si izbjegavala, biti sretnija i učiniti čuda za svoj brak.

Promijeni svoju perspektivu

Odmakni se i promijeni pogled na svoju vezu. Na primjer, ako trenutno vidiš da je brak zapeo u kolotečini, pokušaj promijeniti svoju perspektivu kako bi kolotečinu vidjela kao znak sigurnosti, nešto što je izgrađeno kroz ljubav, umjesto nečeg negativnog i dosadnog. Ako to možeš učiniti, tada se tvoj osjećaj dosade također može transformirati u osjećaj dublje intimnosti i privrženosti za tvog supružnika i vezu. Iskoristi ovu novu perspektivu da njeguješ topli osjećaj trajnog, ugodnog zajedništva. 

Zauvijek ljubav 9 razloga zašto su veze iz srednje škole najsretnije veze

Učinite nešto zajedno

Zajedno radite stvari koje su potpuno neuobičajene za vas. Ako obično gledate Netflix na kauču, bolje odite u večernju šetnju ili zajedno radite na novom kućnom projektu. Još jedan sjajan način da vratite iskru je da radite stvari koje ste ti i tvoj suprug radili zajedno, ali niste neko vrijeme ili stvari o kojima ste uvijek pričali, ali ih nikada niste uspjeli realizirati. Ideja je da vaš odnos bude zanimljiv, a mogućnosti za to su beskrajne. Studije su pokazale da su parovi koji zajedno dijele nova i uzbudljiva iskustva predaniji i manje je vjerojatno da će biti nezainteresirani prenosi Yourtango.com.

Budite spontani

Nema ničeg uzbudljivijeg od spontanosti. Da biste to učinili, i ti i tvoj suprug morate odvojiti vrijeme u svojim rasporedima jedno za drugo i održavati komunikaciju otvorenom. Znajući kada ćete ili nećete biti slobodni, omogućit će vam da iznenadite jedno drugo aktivnostima i da ćete se oboje uzbuđeno pitati kada će se održati vaš sljedeći spontani sastanak. Potrudi se potražiti trenutke za sebe i svog supruga kako bi se odvojili od uobičajenih rutina. Bez obzira koliko ste oboje zaposleni, uvijek postoji nešto zabavno što možete raditi zajedno, čak i za kratko vrijeme i bez napuštanja kuće ako je potrebno. 

Začinite život u spavaćoj sobi

Većina ljudi misli da je to samo komadić bračne slagalice, ali istina je da ako tebi i tvom supružniku nedostaje intimnosti, to će utjecati na cijeli vaš odnos. Neka stvari između vas budu svježe tako da se oboje veselite vođenju ljubavi i da na taj čin gledate kao na uzbudljivu zajedničku avanturu. Iskreno razgovaraj sa svojim partnerom o njegovim tajnim željama i načinima na koje možeš učiniti stvari uzbudljivijima. Na primjer, možda nikada nisi puno govorili o svojim preferencijama kada su u pitanju predigre, položaji ili načini postavljanja raspoloženja glazbom, uljem za masažu, ogledalima, svijećama i slično. Kada vam bude ugodno međusobno razgovarati o tim stvarima, osjećat ćete duboku povezanost i bit ćete zadovoljniji. 

pitanja koja si trebaš postaviti 3 koraka za vraćanje seksualne želje u dugim vezama i brakovima

Svaki dan nauči nešto novo

Budi u tijeku s onim što se događa u svijetu, čitaj vijesti, uključi se u svoju zajednicu i nauči nove vještine. Razmisli o tome koliko ste se ti i tvoj partner otvorili jedno drugome kada ste se prvi put našli zajedno. Vjerojatno je to bio jedan od glavnih načina na koji ste se povezali. Bez obzira koliko dugo se poznajete, imaj na umu da uvijek možeš nešto novo naučiti o svom suprugu i veseli se svakodnevnom otkrivanju tih novih detalja. 

Osiguraj i život van braka

U svakoj vezi važno je da i muž i žena imaju svoje živote izvan braka. To znači da imate vlastite prijatelje, hobije, interese i prostor. Provođenje vremena s ljudima koji nisu tvoj partner, bavljenje hobijima i rješavanje novih ciljeva važan je dio rasta pojedinca. Ako odlučiš stagnirati dok se svijet vrti, bez sumnje će ti dosaditi život. Dodatni bonus je to što ćeš provoditi vrijeme odvojeno radeći svoje vlastite stvari zbog čega možete nedostajati jedno drugome i to će vam pružiti nove priče za dijeljenje. 

bolje nego da si dobila na lotu Ako tvoj partner ili muž radi ovih 11 stvari, smatraj se sretnicom

Posjeti missZDRAVA.hr