4 znaka da te prijateljica uzima zdravo za gotovo

shutterstock Čim joj se poželiš povjeriti, čini se kao da te napola sluša i daje ti polovične odgovore koji nisu od velike pomoći
Prijateljstva mogu biti zahtjevna. U početku ih je teško stvoriti, a kasnije održati i zadržati.
Vidi originalni članak

Moraš pronaći onu osobu koja te razumije i voli iste stvari i koja te može podnijeti kada si dramatična i dosadna i previše razmišljaš o stvarima. Moraš pronaći nekoga tko je spreman uložiti toliko truda u vaše prijateljstvo kao i ti. Moraju biti spremni žrtvovati se za tebe i braniti te čak i kad je teško ili neugodno. Moraju izabrati tebe umjesto muškarca i ne dopustiti da se zaljubljenost u njega nađe između vas.

Jednom kad nađeš ovakvu prijateljicu, moraš dati sve od sebe da ju voliš i zaslužiš njezino povjerenje te da je nikad ne pustiš. No, ponekad misliš da si našla najbolju i najsavršeniju prijateljicu, ali se ispostavi da ona to nije. Na kraju ne može biti uz tebe kada ti je teško ili ne želi uložiti toliko truda u druženje s tobom.

Zatim je na tebi da shvatiš da ona nije najbolja prijateljica za koju si mislili da je i moraš pokušati riješiti stvari s njom, ali ako ona to ne želi popraviti, ne možeš učiniti ništa osim onoga što je najbolje za tebe i nastavi dalje. Evo kako znati jesi li u jednom od ovih toksičnih prijateljstava i trebaš li razmisliti o rješavanju toga kako biste to popravile ili jednostavno prekinuti prijateljstvo jer apsolutno zaslužuješ bolje.

Ti uvijek praviš planove

Ako se zatekneš kako neprestano pozivaš svoju prijateljicu da nešto radite i smišljaš sve ideje i planove, onda se moraš zapitati je li njoj zaista stalo. Tvoji planovi vjerojatno padaju u zaborav, ako ju moraš potaknuti na druženje i osigurati da je to nešto za što će ona biti zainteresirana. 

Ne poziva te na druženje sa svojim prijateljima

Ona se druži sa svojim drugim prijateljima i radi stvari bez da te je pozvala na druženje, iako si jasno dala do znanja da se želiš družiti s njima. S tobom će se družiti ili te pozvati samo kada nema druge mogućnosti i dosadno joj je. 

nakon druženja se osjećate loše Pet tipova toksičnih prijatelja čije namjere nisu loše, ali ...

Sve se vrti oko nje

Stalno priča o svojim problemima u životu i o tome koliko joj je teško nositi se sa svime i voli čuti i prihvatiti tvoje savjete i mudre riječi. Čim joj se poželiš povjeriti, čini se kao da te napola sluša i daje ti polovične odgovore koji nisu od velike pomoći. Ako se ne radi o njoj, ne želi o tome razgovarati.

Osjećaš se kao da ne možeš biti svoja u njezinoj blizini

U društvu svojih prijatelja trebala bi biti u potpunosti svoja. Ako ikada osjetiš da se srami osobe kakva jesi ili da joj je neugodno biti viđena s tobom u javnosti ili da ti se samo ruga zbog tvojih želja, interesa i ponašanja, ona nije tip osobe koju želiš u svom životu. Zaslužuješ apsolutno najbolje u prijateljici. Trebala bi te voljeti i obožavati zbog tebe kakav jesi baš kao i ti nju.

Što učiniti?

Svatko ima mane i svatko griješi. Ne trebaš otpisivati ​​ljude za svaku sitnicu jer svatko zaslužuje oprost. Ali, ako tvoja prijateljica učini bilo što od navedenog, to nisu mali problemi, važni su i njima se treba pozabaviti i o njima se treba brinuti.

Ako tvoja prijateljica odbija priznati bol ili povrijeđenost koju osjećaš zbog njezinih postupaka i izbora, tada se možda trebaš suočiti s teškom istinom da je možda vrijeme da ju pustiš i pronađeš nove prijatelje koji će se prema tebi odnositi dobro, onako kako zaslužuješ. 

Prijateljstvo ili obično poznanstvo Znakovi koji ti mogu otkriti da netko ne želi biti tvoj prijatelj

Posjeti missZDRAVA.hr