3 razloga zašto muškarci ostavljaju dobre žene

shutterstock Ponekad će muškarac prekinuti sa sjajnom ženom jer ne osjeća da ga ona poštuje, a poštovanje je za njega važan temelj za vezu
Ako je tvoj partner prekinuo s tobom, a nije ti jasno zašto jer je sve bilo dobro, ova 3 razloga mogla bi to objasniti.
Vidi originalni članak

Ponekad ne misliš da će doći do prekida čak i kada duboko u sebi osjećaš da nešto nije u redu, a ponekad do prekida dođe niotkuda. Bez obzira na to kako dođe do prekida, tvoj partner je možda imao tajni razlog za prekid koji ga je sprječavao da u potpunosti izrazi svoje osjećaje. 

Možda si pomislila da se to tebi neće dogoditi jer je tvoj partner osjetljiv, otvoren i vidjela si ga kako plače. Ipak, većina muškaraca se bori s tim problemima koji ih često zbunjuju. Razumijevanje tih problema može ti pomoći da preboliš loš prekid ili da potencijalno ponovno budete u vezi. Donosimo tri razloga zašto muškarci ostavljaju stvarno sjajne žene. 

šteti za sve vrste odnosa 5 načina kako ispoljavaš sebičnost u vezi, a da toga nisi ni svjesna

Osjećao se pritisnuto i neadekvatno

Jesi li željela više ljubavi, privrženosti ili seksa od onoga što je on nudio? Ili si osjećala kao da često pokušavaš popraviti stvari u vašoj vezi? Ako se možeš poistovjetiti s bilo kojom od ovih situacija, onda je definitivno postojala neravnoteža u vašem odnosu. Zbog toga je on vrlo vjerojatno osjećao pritisak i mislio je da nije dovoljno dobar za tebe. Bez obzira na to, važno je da znaš da to nije tvoja krivnja

Većina muškaraca bježi od emocionalnog pritiska jer u njihovim mislima je to borba za život. Emocionalni pritisak izaziva nerazvijeni dio muškarca zbog čega se osjeća nespremnim za rješavanje. U svom umu osjeća da sve što radi nije i nikada neće biti dovoljno dobro za tebe. To uzrokuje da se muškarci prirodno zatvaraju i zaključavaju svoja srca, umjesto da se više nose s osjećajem pritiska ili neadekvatnosti.

Natječete se u vezi

Ako se muškarac mora natjecati sa ženom za kontrolu nad vezom, ne samo da se osjeća neadekvatnim već misli i da za njegovu muškost nema mjesta u životu njegove žene. 

To ne znači da muškarac treba kontrolirati cijelu vezu, to nije dobro ni za koga u vezi. Umjesto toga, uspješna veza ima komplementarne snage gdje se svaka osoba odriče kontrole u određenim područjima. Ako se to ne dogodi, obje strane se natječu za pobjedu i, na kraju odnos ispašta. Ova se dinamika pojavljuje se u scenarijima poput ovih:

  • U društvenom kontekstu s prijateljima. Raspravljate li vas dvoje oko toga tko je bio "u pravu" pred prijateljima?
  • Financije. Zarađuješ li više novaca od njega? I što je još važnije, jeste li o tome ikada pričali na način da se on osjeća loše?
  • Donošenje odluka. Jesi li stalno donosila odluke u vezi? Gdje jesti, koje zabavne stvari raditi ili koje filmove pogledati?

Ako se osjećao kao da si protiv njega umjesto za njega, nikada se nije osjećao u potpunosti sposobnim otvoriti svoje srce jer se bojao izgubiti "igru" i biti povrijeđen

Ultimatumi mogu biti korisni samo u nekim slučajevima Zašto davanje ultimatuma može naštetiti tvojoj vezi

Misli da ga ne poštuješ

Muškarac ne može graditi život sa ženom koja ga ne poštuje. Mora osjećati da ga njegova partnerica podržava i mora znati da će ga i u najslabijem trenutku obasuti prihvaćanjem. Upravo u tome je skrivena istina o tvojoj vrijednosti, ti si ključ njegove važnosti.

Kako bi pokazao sve što ima u sebi, uključujući svoju nježnost i spremnost da se posveti, treba osjetiti da ga poštuješ jer je to za njega jedan od temelja za vezu. Uz ženu visokog kalibra uz sebe, on može preuzeti veće rizike u životu i zapravo doživjeti više slobode nego što je to moguće kada je sam. 

Zbog prave ljubavi osjećaš se sretno, samouvjereno i sigurno 7 znakova da si u vezi s onim "pravim"

Sada kada znaš razloge zašto je otišao, kako ga možeš vratiti? Vrijeme je da razmisliš i poduzmeš hitne mjere kako bi ispravila situaciju, ako ga još uvijek uistinu voliš. Jednom kada budeš znala kako probiti njegovu obranu i dotaknuti najdublji dio njegovog srca, on će osjetiti neodoljivu smirenost i povjerenje da ga uistinu konačno razumiješ

Posjeti missZDRAVA.hr