10 mentalnih moći koje ni ne znaš da posjeduješ

Guliver/Shutterstock
Naš um snažna je alatka i svi se možemo složiti s tima, ali nismo još sasvim svjesni što sve možemo s njime napraviti u bilo kojem trenutku naših života, saznajemo s Code-a.
Vidi originalni članak

Toliko smo naviknuti živjeti na određeni način da sve što naš mozak čini za nas kako bi okusili stvarnost, uzimamo zdravo za gotovo. Prihvaćamo da je nešto 'normalno' i ne razumijemo kompleksnost i evolucijsku prednost koje stoje iza toga. 

Svako je ljudsko biće sposobno napraviti čudesne stvari s obzirom na ono što je um sposoban učiniti. Ipak, i dalje ne znamo kako sasvim upravljati njime. Sam proces apsorpcije podataka oko nas je nevjerojatno kompleksan da je čudo što smo uopće sposobni vidjeti oko sebe. 

Slijedi 10 mentalnih sposobnosti koje svi imamo, ali ih nismo svjesni i ne koristimo njihov puni potencijal pravilim korištenjem našeg mozga. 

Upravljanje s impulzivnosti

Sposobna si uzeti si vremena i razmisliti prije nego djeluješ. Biti promišljena i dogovoriti se sama sa sobom kako ćeš reagirati znači da, za razliku od drugih vrsta, možeš razmisliti o svojim postupcima, a ne samo reagirati

Aktivno slušanje

Imaš sposobnost slušati druge s namjerom kako bi ih razumjela. Možeš ih slušati i sagledati njihove perspektive. Potrudi se razumjeti tuđe ideje i stajališta, jer tako možeš vidjeti kroz njihove oči. 

Propitkivanje

Možeš ispitivati sve što se događa oko tebe, biti fleksibilna sa svojim mislima i biti spremna isprobati alternativne opcije. Nemoj nikada uzimati sve zdravo za gotovo i ispituj sve. Ispitivanje je ključ prema boljem razumijevanju i pronalaženju rješenja tamo gdje si mislila da ih nema.

Sagledavanje svojih misli 

Možeš postati svjesna svog vlastitog procesa razmišljanja i utjecaja koji on ima na tvoje akcije i ponašanje. Promotri svoje okidače i uzorke razmišljanja. Bolje se upoznaj. 

Primjenjivanje prošlog znanja

Možeš izvlačiti zaključke iz prošlih znanja kako bi poboljšala trenutna iskustva i učenje. Održavaj poveznicu između prošlog znanja i onoga što radiš danas. 

Skupljanje podataka iz svih osjetila

Možeš iskoristiti sva svoja osjetila kako bi prikupila podatke iz cijeloga svijeta i sagradila svoju realnost. Promatraj svijet oko sebe i koristi svoja osjetila kako bi istražila sve njegove slojeve. 

nepoznato o mozgu Naš mozak ne razlikuje stvarnost od mašte i vidimo ono na što mislimo

postoje i znanstveni dokazi Dokaz da se energija zaista može prenositi između živih bića!

Maštanje

Možeš biti kreativna i maštovita dok razmišljaš, povezivati različite stvari i vidjeti kako će ispasti. Potraži neke neistražene puteve u tome i istraži nove mogućnosti

Učenje

Sposobna si sakupiti informacije i učiti lekcije. Možeš i učiti iz tuđih iskustava. Uživaj u tom procesu i zabavljaj se pritom. Učenje je cjeloživotno putovanje. 

Kalkuliranje i organizacija

Možeš popisati sve što želiš znati, izračunati i postaviti to u neki red. U jednom danu se tako može svašta napraviti uz pravilnu organizaciju

Komadanje

Možeš pomiješati kompleksne podatke i značajne informacije i podijeliti ih u manje dijelove prema nekim zajedničkim značajkama koje ih povezuju kako bi ih se mogla lakše sjetiti kasnije. U tome ti mogu pomoći i riječi 'okidači'. 

Sinkroniciteti kao znakovi duhovnog buđenja i nekoliko 'pričica'

Posjeti missZDRAVA.hr