Hrskava zucchinella od tikvica i luka gotova u trenu
Tikvice su neizostavni dio ljetne kuhinje, a ovaj recept s okusom Mediterana morate probati.
Svima omiljeno ljetno povrće su svakako tikvice koje se mogu pripremiti na bezbroj načina, no na ovaj još sigurno niste naišli. Zucchinellu neki opisuju kao tradicionalno talijansko jelo, no radi se o novijem jelu koje je postalo popularno na društvenim mrežama. Osim što je ukusna i neodoljivo hrskava, zucchinella je izrazito jednostavna za pripremu - potrebno vam je samo pet minuta! Recept za zucchinellu donosi Chiara Patrignani, autorica Life & Chiara.
Sastojci:
- 2 tikvice narezane na tanke ploške
- 1 crveni luk
- 50 g brašna od riže
- 50 g kukuruznog brašna
- 100 ml vode
- Maslinovo ulje
- Papar
- Sol
- Ribani parmezan
Priprema:
- Tikvice i luk narežite na tanke ploške.
- U posudu stavite tikvice, luk, brašno, papar, sol, malo maslinovog ulja i začine po želji.
- Dodajte vode i dobro promiješajte.
- Posudu za pečenje obložite papirom za pečenje i ravnomjerno rasporedite smjesu.
- Po želji posipati s još malo kukuruznog brašna i naribanog parmezana pa peći u zagrijanoj pećnici s ventilatorom 20 do 25 minuta na 180 stupnjeva.
- Poslužiti toplo.
Dobar tek!