Zobeni kolačići s brusnicama
Zagrij pećnicu na 200°C. U srednje velikoj zdjeli pomiješaj brašno, zobene pahuljice, prašak za pecivo, sol, vanilin šećer, brusnice i cimet. U maloj zdjeli pomiješaj biljni margarin za pečenje, jaje, med i Alpro napitak od zobi dok se ne sjedine. Dodaj smjesi s brašnom. Miješaj dok tijesto ne bude jednako gusto
Sastojci:
- 150 g glatkog brašna (prosijanog)
- 150 g zobenih pahuljica (ne onih koje se brzo kuhaju)
- 2 žličice praška za pecivo
- 2 jušne žlice meda
- 1 jušna žlica vanilin šećera
- 70 g sušenih brusnica
- 1 žličica cimeta u prahu
- 3 jušne žlice biljnog margarina za pečenje (otopljenog)
- 1 veliko jaje (lagano umutiti)
- 200 ml Alpro napitka od zobi
- prstohvat soli
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 200°C. U srednje velikoj zdjeli pomiješaj brašno, zobene pahuljice, prašak za pecivo, sol, vanilin šećer, brusnice i cimet
- U maloj zdjeli pomiješaj biljni margarin za pečenje, jaje, med i Alpro napitak od zobi dok se ne sjedine. Dodaj smjesi s brašnom. Miješaj dok tijesto ne bude jednako gusto.
- Stavi 1 jušnu žlicu tijesta na lim za pečenje i ponavljaj dok tijesto ne bude na limu za pečenje. Peci dok ne postane zlatnosmeđe, 15 do 20 minuta.
- Pusti da se kolačići ohlade na žičanoj podlozi 5 minuta i posluži.