Mekani zobeni keksi s borovnicama jednostavni za napraviti

A Saucy Kitchen Zobeni keks s borovnicama
Ovi mekani kolačići sa zobi, smeđem šećerom i sezonskim bobičastim voćem jednostavni su za napraviti, a pružaju veliki užitak dok ih jedete. Možete ih i zamrznuti. Sastojci su za 12 keksa. Recept je osmislila Sara autorica stranice A Saucy Kitchen. Keksi su prikladni za vegetarijance, osobe koje ne podnose laktozu i orašaste plodove.
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 1/2 šalice kokosovog ulja ili 113 g maslaca
  • 165 g smeđeg šećera
  • čajna žlica vanilije
  • jaje
  • 140 g višenamjenskog brašna
  • 113 g zobenih pahuljica
  • 1/2 čajne žlice praška za pecivo
  • 1/4 čajne žlice soli
  • 100 g šalice borovnica svježih ili smrznutih.

jogurtica Osvježavajuća torta s kremom od jogurta i borovnica

Priprema

  • U velikoj zdjeli električnim mikserom mutite omekšalo kokosovo ulje (ili maslac) i smeđi šećer dok smjesa ne postane glatka.
  • Dodajte jaje i vaniliju i ponovno mutite dvije minute ili dok smjesa ne postane glatka.
  • Dodajte brašno, zob, sodu bikarbonu i sol i mutite dok se svi sastojci ne sjedine.
  • Drvenom kuhačom polako umiješajte borovnice.
  • Pokrijte i stavite u hladnjak na 20 minuta da se tijesto stegne. Ovo je posebno važno ako koristite kokosovo ulje kako se kolačići ne bi previše raširili.
  • Na lim obložen papirom za pečenje poredajte tijesto u obliku keksa (žlicom vadite i oblikujte krug).
  • Pecite 10-13 minuta na 180 stupnjeva Celzijevih ili dok rubovi tek ne počnu dobivati zlatnosmeđu boju.
  • Kolačiće ostavite par minuta da se ohlade na plehu i da se malo stegnu.
  • Servirati kada se potpuno ohlade.

Nutritivne vrijednosti za jedan keks

  • 188 kalorija
  • 9 g masti, od toga 5 g zasićenih masti
  • 26 g ugljikohidrata
  • 2 g vlakana
  • 13 g šećera
  • 2 g proteina.

Proljetne slastice Sirovi kolač bez brašna i šećera s neodoljivim borovnicama

 

Posjeti missZDRAVA.hr