Zeleno čudo: Slana torta sa špinatom i mozzarellom

Guliver/Shutterstock
Ovo zeleno čudo iz pećnice odličan je ručak, a možeš ga jesti i rukama. Zaprljat ćeš samo dvije posudice i kuhaču, a spremit ćeš ručak s kojim možeš nahraniti četvero ljudi – za samo 20 minuta.
Vidi originalni članak

 Sastojci: 

  • 300 g smrznutog špinata
  • 130 g brašna
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 2 jaja
  • 250 ml mlijeka
  • 120 g maslaca
  • 1 luk 
  • 250 g mozzarelle

recept za juhe Ugrij se, hladno je: Zdrava juha sa špinatom i lećom

Postupak:

  • Zagrij pećnicu na 190 stupnjeva. Namasti četvrtastu posudu za pečenje veličine otprilike 25x35 cm. Špinat stavi u posudu i prekrij ga vodom.
  • Kad zavrije, kuhaj još 2-3 minute. Makni s vatre i ocijedi.
  • U posudi pomiješaj brašno, sol i prašak za pecivo. Dodaj jaja, mlijeko i rastopljeni maslac, a zatim i špinat, luk i mozzarellu. Kad sve dobro pomiješaš, prelij u posudu i peci 30-35 minuta.
  • Provjeri čačkalicom je li pečeno i posluži ohlađeno.
     
Savjet: Možeš koristiti i svježi špinat, ali moraš ga kuhati vrlo kratko. Ubaci ga na minutu u slanu ključalu vodu, nakon toga dobro ocijedi i isperi hladnom vodom. Ostatak postupka se ne razlikuje.

prirodni sokovi u sluzbi zdravlja Sve iz sokovnika: cikla za srce i izdržljivost, a špinat za anemiju

Posjeti missZDRAVA.hr