Zeleno čudo: Slana torta sa špinatom i mozzarellom
Ovo zeleno čudo iz pećnice odličan je ručak, a možeš ga jesti i rukama. Zaprljat ćeš samo dvije posudice i kuhaču, a spremit ćeš ručak s kojim možeš nahraniti četvero ljudi – za samo 20 minuta.
Sastojci:
- 300 g smrznutog špinata
- 130 g brašna
- 1 žličica soli
- 1 žličica praška za pecivo
- 2 jaja
- 250 ml mlijeka
- 120 g maslaca
- 1 luk
- 250 g mozzarelle
Postupak:
- Zagrij pećnicu na 190 stupnjeva. Namasti četvrtastu posudu za pečenje veličine otprilike 25x35 cm. Špinat stavi u posudu i prekrij ga vodom.
- Kad zavrije, kuhaj još 2-3 minute. Makni s vatre i ocijedi.
- U posudi pomiješaj brašno, sol i prašak za pecivo. Dodaj jaja, mlijeko i rastopljeni maslac, a zatim i špinat, luk i mozzarellu. Kad sve dobro pomiješaš, prelij u posudu i peci 30-35 minuta.
- Provjeri čačkalicom je li pečeno i posluži ohlađeno.
Savjet: Možeš koristiti i svježi špinat, ali moraš ga kuhati vrlo kratko. Ubaci ga na minutu u slanu ključalu vodu, nakon toga dobro ocijedi i isperi hladnom vodom. Ostatak postupka se ne razlikuje.