Zeleni njoki s tajnim sastojkom

Guliver/Shutterstock
Dolazak toplijih dana začini slasnim njokima od koprive. Neka te iznenadi jednostavna priprema, tekstura i genijalni okusi ovog nesvakidašnjeg priloga.
Vidi originalni članak

Zeleni njoki nisu samo oni od špinata i blitve, klasičnom krumpirovom tijestu dodaj svježi sir i koprivu, pa uživaj u sjajnom ručku bez previše posla. Njoke posluži uz glavna mesna i riblja jela, a odlični će biti i zapečeni u pećnici, s dobrom dozom sira i kremastog umaka od vrhnja ili bešamelom.

Potrebno ti je:

  • 1000 g krumpira
  • 300 g raženog brašna
  • 200 g maslaca
  • 100 g kravljeg sira
  • 2 jaja
  • 200 g koprive 
  • Sol, papar

Postupak pripreme:

Krumpir operi i skuhaj ga u kori u osoljenoj vodi. Oguli ga i zgnječi ili protisni. Koprivu operi, popari i nasjeckaj te izmiješaj s krumpirom. Dodaj sir, brašno, jaja i sol te umijesi čvrsto tijesto.  Oblikuj valjuške i kuhaj ih u kipućoj osoljenoj vodi. Posluži uz umake ili druga glavna jela. Dobar tek!

Šef Marijo Čepek donosi recept za domaće zelene njoke Domaći zeleni njoki s rukolom

Posjeti missZDRAVA.hr