Zdravi zalogajčići s lećom

Ideš na put i ne znaš kakvu hranu da pripremiš? Hrana za putovanja treba biti praktična, ukusna, nutritivno bogata i mora sadržavati cjelovite namirnice koje ne opterećuju probavni sustav jer takve se namirnice ne pretvaraju u suvišne kilograme. Tončika Cukrov iz Makronove donosi ti recept za ukusne zalogajčiće s lećom
Vidi originalni članak

Tijesto:

  • 2 šalice brašna 850
  • 1 žličica sezamovih / lanenih sjemenki
  • 4 žlice ulja
  • sol
  • voda

Punjenje:

  • 200 g leće (crvena, zelena)
  • 5 cm kombu alge
  • 1 žlica senfa
  • ½ žličice umeboshi šljive
  • bosiljak
  • soya umak
  • sol

Priprema:

Napravi srednje mekano tijesto za lepeze. Pusti da odstoji na toplom pola sata. Leću kuhaj s kombu algom uz stalno dodavanje hladne vode. Na kraju dodaj ostale sastojke. Kada se ohladi, po jednu žlicu smjese stavi na tanko razvaljane okrugle male palačinke. Preklopi tijesto i krajeve stisni vilicom. Peci u pećnici od 25 do 30 minuta. Vruće lepeze premaži sojinim umakom.

Posjeti missZDRAVA.hr