Zdravi zalogajčići s lećom
Ideš na put i ne znaš kakvu hranu da pripremiš? Hrana za putovanja treba biti praktična, ukusna, nutritivno bogata i mora sadržavati cjelovite
namirnice koje ne opterećuju probavni sustav jer takve se namirnice ne pretvaraju u suvišne kilograme. Tončika Cukrov iz
Makronove donosi ti recept za ukusne zalogajčiće s lećom
Tijesto:
- 2 šalice brašna 850
- 1 žličica sezamovih / lanenih sjemenki
- 4 žlice ulja
- sol
- voda
Punjenje:
- 200 g leće (crvena, zelena)
- 5 cm kombu alge
- 1 žlica senfa
- ½ žličice umeboshi šljive
- bosiljak
- soya umak
- sol
Priprema:
Napravi srednje mekano tijesto za lepeze. Pusti da odstoji na toplom pola sata. Leću kuhaj s kombu algom uz stalno dodavanje hladne vode. Na kraju dodaj ostale sastojke. Kada se ohladi, po jednu žlicu smjese stavi na tanko razvaljane okrugle male palačinke. Preklopi tijesto i krajeve stisni vilicom. Peci u pećnici od 25 do 30 minuta. Vruće lepeze premaži sojinim umakom.