Slatki roščići s bademima

Slijedi naše upute i napravi ukusne i zdrave roščiće s bademima, a umjesto šećera možeš koristiti sirup od agave ili slad!
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 1 šalica brašna tip 850 ( preporuka Ekozona)
  • ½ šalice samljevenih badema
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 4 žlice aru praha
  • prstohvat soli
  • 1/3 šalice sirupa od agave
  • 4 žlice kukuruznog ulja
  • 1 žličica vanilije u prahu
  • 10 badema narezanih na četvrtine
  • agavin sirup za premazivanje roščića

Priprema:

Pomiješaj brašno, aru prah i samljevene bademe s prstohvatom soli i praškom za pecivo. U drugoj posudi pomiješaj sirup ili slad, ulje i vaniliju pa ulij preko suhe smjese. Dobro pomiješaj da dobiješ tijesto. Ostavi u frižideru 1 sat da odstoji. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva i na pladanj za pečenje stavi masni papir.

Izvadi tijesto iz hladnjaka, otkidaj rukama male komade tijesta pa oblikuj u rošćiće u koje možeš utisnuti komadiće badema. Posloži ih na pladanj pa peci 7 do 10 minuta u dobro zagrijanoj pećnici dok ne počnu rumeniti. Premaži roščiće i ostavi da se ohlade.

U slast!

Posjeti missZDRAVA.hr