Slatki roščići s bademima
Slijedi naše upute i napravi ukusne i zdrave roščiće s bademima, a umjesto šećera možeš koristiti sirup od agave ili slad!
Sastojci:
- 1 šalica brašna tip 850 ( preporuka Ekozona)
- ½ šalice samljevenih badema
- 1 žličica praška za pecivo
- 4 žlice aru praha
- prstohvat soli
- 1/3 šalice sirupa od agave
- 4 žlice kukuruznog ulja
- 1 žličica vanilije u prahu
- 10 badema narezanih na četvrtine
- agavin sirup za premazivanje roščića
Priprema:
Pomiješaj brašno, aru prah i samljevene bademe s prstohvatom soli i praškom za pecivo. U drugoj posudi pomiješaj sirup ili slad, ulje i vaniliju pa ulij preko suhe smjese. Dobro pomiješaj da dobiješ tijesto. Ostavi u frižideru 1 sat da odstoji. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva i na pladanj za pečenje stavi masni papir.
Izvadi tijesto iz hladnjaka, otkidaj rukama male komade tijesta pa oblikuj u rošćiće u koje možeš utisnuti komadiće badema. Posloži ih na pladanj pa peci 7 do 10 minuta u dobro zagrijanoj pećnici dok ne počnu rumeniti. Premaži roščiće i ostavi da se ohlade.
U slast!