Zdravi okusi ljeta: Paprike punjene kvinojom
Kvinoju skuhaj po uputama na pakiranju. paprike prereži na vrhu i očisti od sjemenki. očisti i nasjeckaj crveni luk na kockice. Stabljike celera zajedno s listićima prereži na četvrtine i nareži na kockice. Mrkvu oguli i naribaj. Zelenu čili papričicu sitno nasjeckaj. U dubokoj tavi zagrij pola količine ulja.
        
        
        Dodaj luk. Pirjaj dok ne omekša pa dodaj celer, mrkvu, čili papričicu, mladi luk i bademe narezane po dužini. Prži na jakoj vatri uz miješenje oko dvije minute dok povrće ne omekša. Na preostalo ulje dodaj kuhanu kvinoju i prži minutu dok se ne zagrije. Smanji vatru pa umiješaj temeljac i limunov sok. Makni s vatre pa pomiješaj s povrćem. Nadjevom napuni paprike. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva Celzijevih i peci ih oko 15 minuta.
Sastojci:
- 4 crvene paprike
 - šalica suhe kvinoje
 - 4 žlice ulja
 - ljubičasti luk
 - 2 stabljike celera
 - mrkva
 - zelena čili papričica
 - 3 mlada luka
 - 50 g badema
 - 2 žlice limunova soka
 - 100 ml povrtnog temeljca
 - sol
 - papar