Zdravi kolačići od badema s čokoladom koji se ne peku

Instagram @eatingbirdfood
S blagdanima dolaze i uvijek omiljene slastice. Ako ih više volite jesti, a manje raditi, ovaj recept je idealan za vas.
Vidi originalni članak

Blagdanske slastice ponekad znaju biti komplicirane za napraviti i oduzimaju puno vremena. No, to ne mora biti tako, a ovi kolačići od badema to i dokazuju. Za ove kolačiće potrebno je manje od 10 sastojaka, a čak vam ne treba ni pećnica već samo sjeckalica za hranu. Potrebno vam je samo 20 minuta i 18 kolačića je spremno za uživanje. 

Sastojci:

  • 1 šalica badema
  • 8 - 10 datulja bez koštica
  • 1/2 šalice maslaca od badema
  • 2 žlice kakao zrna + dodatno za dekoraciju
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1/4 žličice soli, možeš preskočiti ako je maslac od badema slani
  • 1/4 šalice tamne čokolade
  • 1/4 šalice bijele čokolade
  • 1 žličica kokosovog ulja 

Priprema:

  1. Za početak dodajte bademe u sjeckalicu za hranu i lagano pulsirajte dok ne dobijete grubo brašno od badema. Zatim dodajte datulje, maslac od badema, ekstrakt vanilije i sol i pulsirajte dok se ne formira tijesto. Na kraju dolaze kakao zrna koja trebate lagano umiješati u smjesu da se sve sjedini.
  2. Smjesa će biti mrvičasta i ljepljiva te rukama oblikujte smjesu u male kolačiće i odložite ih na lim obložen papirom za pečenje. Ako ste nestrpljivi i kolačići izgledaju primamljivo, možete ih odmah jesti ili ih staviti u hladnjak na 1-2 sata kako bi se kolačići stisli.
  3. Nakon što odstoje u hladnjaku, možete ih umočiti u otopljenu tamnu ili bijelu čokoladu u kombinaciji s malo kokosovog ulja kako bi se čokolada bolje otopila. Kada ih umočite, posipajte ih ostatkom kakaovih zrna i spremite ih natrag u hladnjak kako bi se čokolada stvrdnula. Idealni su kolačići koje možete napraviti unaprijed jer ih možete spremiti i do tjedan dana u hladnjaku ili čak tri mjeseca u zamrzivaču. 

 

priprema korak po korak Klasični talijanski panettone za adventsko vrijeme

 

Posjeti missZDRAVA.hr