Zdrava verzija "pomfrita" od pastrnjaka i batata s paprikom
Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva Celzijevih, u zdjeli pomiješaj sve sastojke tako da pastrnjak i batat budu potpuno pokriveni uljem i začinima. Ravnomjerno raspostri povrće na lim za pečenje. Peci u prethodno zagrijanoj pećnici oko 10 minuta, sve dok "pomfrit" ne poprimi blagu smeđu boju.
Okreni ga i peci s druge strane još 10 do 15 minuta. Začini solju i paprom pa posluži. Ovo je zdravija inačica uobičajenog pomfrita. Pastrnjak i batat nisu samo bogati vrijednostima nego je i njihovo pečenje u kokosovom ulju, umjesto prženja u rafiniranom ulju, puno bolje za srce i za zdravlje.
Sastojci:
- 3 velika batata narezana na štapiće duge 7 cm
- 3 velika pastrnjaka, narezana na štapiće duge 7 cm
- 1 veliki češanj češnjaka, zdrobljen
- 3 žlice kokosovog ulja, rastopljenog
- 2 žličice paprike
- morska sol i svježe mljeveni papar
Recept je iz knjige "Superhrana - Kreativne ideje za uvođenje supernamirnica u svakodnevnu prehranu", Julie Montagu, objavljene u izdanju Planetopije.
Otkrij zašto je batat toliko zdrav.