Zdrava verzija "pomfrita" od pastrnjaka i batata s paprikom

Thinkstock
Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva Celzijevih, u zdjeli pomiješaj sve sastojke tako da pastrnjak i batat budu potpuno pokriveni uljem i začinima. Ravnomjerno raspostri povrće na lim za pečenje. Peci u prethodno zagrijanoj pećnici oko 10 minuta, sve dok "pomfrit" ne poprimi blagu smeđu boju.
Vidi originalni članak

Okreni ga i peci s druge strane još 10 do 15 minuta. Začini solju i paprom pa posluži. Ovo je zdravija inačica uobičajenog pomfrita. Pastrnjak i batat nisu samo bogati vrijednostima nego je i njihovo pečenje u kokosovom ulju, umjesto prženja u rafiniranom ulju, puno bolje za srce i za zdravlje.

Sastojci:

  • 3 velika batata narezana na štapiće duge 7 cm
  • 3 velika pastrnjaka, narezana na štapiće duge 7 cm
  • 1 veliki češanj češnjaka, zdrobljen
  • 3 žlice kokosovog ulja, rastopljenog
  • 2 žličice paprike
  • morska sol i svježe mljeveni papar

Recept je iz knjige "Superhrana - Kreativne ideje za uvođenje supernamirnica u svakodnevnu prehranu", Julie Montagu, objavljene u izdanju Planetopije.

Otkrij zašto je batat toliko zdrav.

Posjeti missZDRAVA.hr