Zapečena cvjetača, jednostavan i ukusan ručak

Getty Images
Cvjetača zapečena s jajima, vrhnjem, sirom i krušnim mrvicama idealna je kao samostalan obrok, a prednost je što ćete ovaj ukusan ručak napraviti za dvadesetak minuta.
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • jedna veća glavica cvjetače
  • 2 dl kiselog vrhnja
  • 2 jaja
  • 1/2 šalice krušnih mrvica
  • pola šalice Parmezana ili nekog drugog ribanog polutvrdog ili tvrdog sira
  • sol i papar
  • malo muškatnog oraščića i češnjaka u prahu ako želiš.

cvjetača Hrskava poslastica - cvjetača s parmezanom

Priprema:

  • Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva C.
  • Vatrostalnu posudu premažite maslacem i stavite očišćene cvjetove cvjetače.
  • Cvjetaču pecite desetak minuta ili dok malo ne omekša.
  • Dok se peče umutite jaja i kiselo vrhnje te začinite sa soli, paprom i muškatnim oraščićem.
  • Nakon desetak minuta prelijte je vrhnjem i zatim pospite krušnim mrvicama  i sirom.
  • Pecite još desetak minuta dok gornji sloj ne postane hrskav.

preporučuje se pušačima Istraživanja su pokazala da cvjetača smanjuje rizik od karcinoma pluća

Posjeti missZDRAVA.hr