Zapečena cvjetača, jednostavan i ukusan ručak
Cvjetača zapečena s jajima, vrhnjem, sirom i krušnim mrvicama idealna je kao samostalan obrok, a prednost je što ćete ovaj ukusan ručak napraviti za dvadesetak minuta.
Sastojci:
- jedna veća glavica cvjetače
- 2 dl kiselog vrhnja
- 2 jaja
- 1/2 šalice krušnih mrvica
- pola šalice Parmezana ili nekog drugog ribanog polutvrdog ili tvrdog sira
- sol i papar
- malo muškatnog oraščića i češnjaka u prahu ako želiš.
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva C.
- Vatrostalnu posudu premažite maslacem i stavite očišćene cvjetove cvjetače.
- Cvjetaču pecite desetak minuta ili dok malo ne omekša.
- Dok se peče umutite jaja i kiselo vrhnje te začinite sa soli, paprom i muškatnim oraščićem.
- Nakon desetak minuta prelijte je vrhnjem i zatim pospite krušnim mrvicama i sirom.
- Pecite još desetak minuta dok gornji sloj ne postane hrskav.