Zapečena cvjetača, jednostavan i ukusan ručak

Getty Images
Cvjetača zapečena s jajima, vrhnjem, sirom i krušnim mrvicama idealna je kao samostalan obrok, a prednost je što ćeš ovaj ukusan ručak napraviti za dvadesetak minuta.
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • jedna veća glavica cvjetače
  • 2 dl kiselog vrhnja
  • 2 jaja
  • 1/2 šalice krušnih mrvica
  • pola šalice Parmezana ili nekog drugog ribanog polutvrdog ili tvrdog sira
  • sol i papar
  • malo muškatnog oraščića i češnjaka u prahu ako želiš.

cvjetača Hrskava poslastica - cvjetača s parmezanom

Priprema:

  • Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva C.
  • Vatrostalnu posudu premažite maslacem i stavi očišćene cvjetove cvjetače.
  • Cvjetaču peci desetak minuta ili dok malo ne omekša.
  • Dok se peče umuti jaja i kiselo vrhnje te začini soli, paprom i muškatnim oraščićem.
  • Nakon desetak minuta prelij je vrhnjem i zatim pospi krušnim mrvicama  i sirom.
  • Peci još desetak minuta dok gornji sloj ne postane hrskav.

preporučuje se pušačima Istraživanja su pokazala da cvjetača smanjuje rizik od karcinoma pluća

Posjeti missZDRAVA.hr