Zalogaji koje volimo: Polpete od poriluka

Thinkstock
Polpete su danas postali nezaobilazan dio obroka barem jednom u tjedan dana, a kada malo bolje pogledamo radi se o zaista zahvalnom jelu koje možemo kombinirati na velik broj načina.
Vidi originalni članak

Polpete su jednostavni zalogaji kojima ćeš zadiviti svoje ukućane, ali i riješiti se ostataka povrća iz hladnjaka. Odličan su prilog, a možeš ih iskoristiti u sendvičima te njima obogatiti toplo-hladne salate. 'Polpette' su poznato talijansko jelo gdje se obično rade s mesom, no maštovita povrtna varijanta s porilukom koju ti donosimo svidjet će se i mesoljupcima.

Kvinoja ima najviše bjelančevina od svih žitarica, a proso obiluje željezom Ukusni popečci od prosa i kvinoje

Barbara Didović nam je poslala recept za popečke od kelja, poriluka i soje Popečci od kelja, poriluka i soje

Potrebno ti je:

  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 poriluk
  • 4 kom sušene rajčice
  • 100 g zobenih pahuljica
  • 250 ml mlijeka
  • 3 jaja
  • 50 g pšeničnog brašna
  • 2 žličica prašaka za pecivo
  • 1 prstohvat soli
  • 1 žlica suncokretovog ulja
  • 4 žlice suncokretovog ulja

Priprema:

  • Stavi pahuljice u posudu pa dodaj mlijeko. Neka se namaču 30 minuta.
  • Pomiješaj jaja, brašno, prašak za pecivo, sol i 1 žlicu suncokretovog ulja. Ugrij maslinovo ulje u tavi pa dodaj poriluk. Prži pet minuta, umiješaj rajčice i pržite još minutu. Dodajte u smjesu s brašnom pa sve umiješajte u pahuljice.
  • Ugrijte tavu, dodajte 4 žlice suncokretovog ulja te ispecite manje, deblje polpete od prethodno napravljene smjese dok ne dobiju boju.

Zelene polpete s blitvom

Posjeti missZDRAVA.hr