Začinjena pečena cvjetača, brzo se priprema, a okus se pamti
Čak i ako nisi ljubiteljica cvjetače, ovaj bi ti recept mogao promijeniti mišljenje...
Aktivno ćeš u pripremi sudjelovati samo minutu, dvije, a ostatak će posla odraditi tvoja pećnica. Pripremi lim i vrećicu sa zatvaračem, cvjetaču i začine pa napravi ovaj izvrstan prilog koji uz bogatu salatu primjerice sa sirom može poslužiti i kao samostalan obrok. Osim kao prilog, ova će ukusna cvjetača biti i dobra grickalica. Posluži je uz umak po želji, poput kombinacije vrhnja i odabranih začina.
Sastojci
- 1 cvjetača
- Žlica kumina
- Žlica mljevene crvene paprike
- Žličica crnog papra
- ½ žličice soli
- Maslinovo ulje
Priprema
- Zagrij pećnicu na 190 stupnjeva.
- Odreži donji dio cvjetače, makni listove i razdvoji cvjetove.
- Stavi cvjetove u plastičnu vrećicu sa zatvaračem, ulij ulje, ubaci začine i protresi.
- Rasporedi cvjetove po limu prekrivenom papirom za pečenje i peci otprilike 25 minuta. Okreni jednom tijekom pečenja.
- Ugasi pećnicu i pusti da cvjetača odstoji unutra još desetak minuta.