Cheesecake s kesten pireom i čokoladom, neodoljiva kombinacija
U ovu tortu ide samo jedna žlica brašna, a ako obični šećer zamijeniš nekom zdravijom i manje kaloričnom verzijom, primjerice ksilitolom dobit ćeš jedan poprilično "bezazlen", a ukusan desert.
Sastojci:
Biskvit:
- 150 g čokolade
- 3 jaja
- 65 g maslaca
- 4 žlice šećera (odaberi neku zdraviju vrstu šećera primjerice ksilitol)
- žlica brašna
Krema:
- 340 g mascarponea
- 2 žlice šećera
- 4 dl slatkog vrhnja
- 150 g tamne čokolade
- 150 g pirea od kestena
Priprema
Čokoladu i maslac rastopi na pari. Pjenasto umuti žumanjke sa šećerom, pa u to umiješaj otopljenu čokoladu i žlicu brašna. Na kraju lagano umiješaj snijeg od bjelanjaka. Izlij smjesu u okrugli kalup obložen papirom za pečenje i peci u zagrijanoj pećnici na 160 stupnjeva Celzijevih oko 40 minuta. Izmiksaj mascarpone sa šećerom, pa u to umiješaj tučeno slatko vrhnje.
Podijeli smjesu na dva dijela. U jedan dodaj na pari otopljenu čokoladu, a u drugi pasirane kuhane kestene (kesten pire). Premaži preko biskvita kremu od čokolade i na nju onu od kestena. Stavi u hladnjak na nekoliko sati, najbolje preko noći.
Parfe torta od kestena i dunje.