Cheesecake s kesten pireom i čokoladom, neodoljiva kombinacija

Guliver/Shutterstock
U ovu tortu ide samo jedna žlica brašna, a ako obični šećer zamijeniš nekom zdravijom i manje kaloričnom verzijom, primjerice ksilitolom dobit ćeš jedan poprilično "bezazlen", a ukusan desert.
Vidi originalni članak

Sastojci:

Biskvit:

  • 150 g čokolade
  • 3 jaja
  • 65 g maslaca
  • 4 žlice šećera (odaberi neku zdraviju vrstu šećera primjerice ksilitol)
  • žlica brašna

Krema:

  • 340 g mascarponea
  • 2 žlice šećera
  • 4 dl slatkog vrhnja
  • 150 g tamne čokolade
  • 150 g pirea od kestena

Za biskvit izmiksaj agavin sirup i biomargarin Torta s limunom

Priprema

Čokoladu i maslac rastopi na pari. Pjenasto umuti žumanjke sa šećerom, pa u to umiješaj otopljenu čokoladu i žlicu brašna. Na kraju lagano umiješaj snijeg od bjelanjaka. Izlij smjesu u okrugli kalup obložen papirom za pečenje i peci u zagrijanoj pećnici na 160 stupnjeva Celzijevih oko 40 minuta. Izmiksaj mascarpone sa šećerom, pa u to umiješaj tučeno slatko vrhnje.

Podijeli smjesu na dva dijela. U jedan dodaj na pari otopljenu čokoladu, a u drugi pasirane kuhane kestene (kesten pire). Premaži preko biskvita kremu od čokolade i na nju onu od kestena. Stavi u hladnjak na nekoliko sati, najbolje preko noći.

Parfe torta od kestena i dunje.

Posjeti missZDRAVA.hr