Vrijeme je za ručak: Nabujak od brokule i cvjetače

Guliver/Shutterstock
Cvjetove brokule i cvjetače blanširaj pa poškropi limunovim sokom, začini solju i paprom, pa izmiksaj u pire. Na maslacu poprži brašno, dodaj vrhnje i izmješaju glatku smjesu. Makni s vatre i umješaj žumanjke, sir i pasiranu cvjetaču. Lagano umješaj čvrsti snijeg od bjelanjka .
Vidi originalni članak

Maslacem premazane posude napuni do pola, zatim složi komade brokule i zalij preostalom smjesom. Peci na 180 stupnjeva Celzijevih oko 20 minuta.

Sastojci:

  • 250 g brokule
  • 250 g cvjetače
  • 40 g maslaca
  • 2 i 1/2 dl vrhnja za kuhanje
  • 2 žlice brašna
  • 5 jaja
  • 1/2 limuna
  • 80 g naribanog tvrdog sira
  • sol
  • papar

Doznaj zašto je važno kupovati samo svježu brokulu

Posjeti missZDRAVA.hr