Vole ih i oni koji mrze povrće - kroketi od brokule

Thinkstock
Neobični zeleni kroketi bit će idealan dodatak mesnim jelima s umacima, ali i jednostavnim, brzinskim kombinacijama pripremljenim na bazi povrća. Poslužiti ih možete i same kao grickalicu uz kakav hladan umak od vrhnja ili grčkog jogurta. Kombinaciji dodajte svježe začinsko bilje, a dobro će se složiti i uz prstohvat čilija.
Vidi originalni članak

Potrebno ti je:

  • 300 g brokule
  • 1 jaje
  • 1 manji luk
  • 3 žlice ribanog sira
  • 6 žlica krušnih mrvica
  • 2 žlice nasjeckanog peršina
  • Sol, papar

Povrće i rad štitnjače Brokula i kelj mogu negativno utjecati na rad štitnjače

Priprema:

  • Pećnicu zagrij na 200 stupnjeva, a lim u kojem ćeš peći krokete premaži maslacem ili obloži papirom za pečenje.
  • Brokulu nasjeckaj na manje komadiće pa je ubaci u kipuću vodu na jednu minutu. Izvadi je i ubacite u ledenu vodu.
  • Ocijedi i nasjeckaj na sitno ili ubaci u blender pa usitni.
  • Luk kratko pirjaj na maslacu pa ga dodaj brokuli. Dodajte sir, krušne mrvice i začine.
  • Dobro pomiješaj i rukama oblikuj željene oblike.
  • Krokete posloži na papir za pečenje i ubacite u pećnicu na 20-ak minuta ili dok ne poprime boju.
Posjeti missZDRAVA.hr