Vegetarijanska pizza s mozzarellom

Donosimo ti recept za ukusnu povrtnu pizzu. Za pripremu ovog recepta potrebno je do sedamdeset minuta, a glavni sastojci su raznovrsno sezonsko povrće i tijesto. Ovo je zdravi recept za sočnu pizzu s puno povrća koje biraš prema vlastitom ukusu
Vidi originalni članak

Sastojci:

Za tijesto:

  • 220 g kukuruznog brašna
  • 440 g polubijelog (T-850) brašna
  • 40 g svježeg kvasca
  • 1 žličica šećera
  • 6 žlica maslinovog ulja
  • 1,5 žličica soli
  • oko 4 dcl mlake vode

Za umak:

  • 400 g pelata
  • suhi origano
  • bosiljak
  • lovor
  • sol
  • papar
  • 2 režnja češnjaka

Za nadjev:

  • povrće po želji (gljive, kukuruz, cherry rajčice, potočarka)
  • 300 g mozzarelle

Priprema:

  1. Kvasac izlomi na komadiće, dodaj mu šećer i pola decilitra tople vode i ostavi na toplom 5 minuta.
  2. Pomiješaj suhe sastojke, dodaj im kvasac, maslinovo ulje i vodu, umijesi glatko tijesto i ostavi da se diže 30 minuta.
  3. Na žličici maslinova ulja poprži češnjak pola minute, dodaj mu pelate narezane na kockice zajedno sa sokom, posoli, popapri, začini s origanom i bosiljkom te dodaj lovorov list i kuhaj 15 minuta na laganoj vatri.
  4. Lim za pečenje premaži maslinovim uljem, tijesto podijeli na dva dijela (za dvije pizze), razvuci ga po limu, tijesto premaži umakom i raspodijeli povrće i mozzarellu. Pospi s par kapi maslinova ulja i prstohvatom sušenog origana.
  5. Peci u zagrijanoj pećnici na temperaturi od 200 stupnjeva 15 minuta. Kod posluživanja dodaj cherry rajčice i potočarku.

Više recepata potraži na Gastro.hr.

Posjeti missZDRAVA.hr