Proteinski vege ručak - seitan s povrćem i umakom od češnjaka i grčkog jogurta

Thinkstock
Seitan je glutenska proteinska zamjena za meso, pogodan za raznovrsnu upotrebu u mnogim jelima. Servirajući ga uz povrće i umak od jogurta dobit ćeš lagani i zasitni punovrijedni obrok kojim će biti zadovoljni i najveći ljubitelji mesa. Recept je preuzet od kolumnistice portala Gastro. hr Ivanke Brček - Zdrava.iva.
Vidi originalni članak

Sastojci:

• 400 g mariniranog seitana
• 2 mrkve
• 2 krumpira
• 1 svježa paprika
• 1 luk
• 1 glavica brokule
• 3 žlice maslinovog ulja
• 1 čajna žličica začinske soli Lebensbaum
• himalajska sol, papar – količina po želji

Na ovogodišnjem ZeGeVege festivalu održivog življenja živjelo se organski Seitan i tofu na ZeGeVege način

Za marinadu za seitan
• 1 jušna žlica senfa
• 3 jušne žlice tamari umaka

Priprema

  • 1. Pomiješajte tamari umak i senf. Seitan narežite na nareske debljine oko 7 mm. Marinirajte odreske od sejtana u marinadi najmanje pola sata.
  • 2. Uključite pećnicu na 200°C .
  • 3. Očistite i operite mrkvu, krumpir, papriku, luk i brokulu. Mrkvu i krumpir narežite na manje štapiće a papriku i luk na manje komadiće. Brokulu razdijelite na cvjetove i svaki cvijet na manje, podjednake komade.
  • 4. Sve povrće stavite u posudu i začinite začinima te dobro promiješajte. Neka malo odstoji.

Snježana je poslala svoj recept za tjesteninu sa seitanom i algama Tjestenina sa seitanom i algama

  • 5. U tepsiju stavite začinjeno povrće, podlijte s 1,5 dl vode, pokrijte i stavite peći u zagrijanu pećnicu. Pecite dok povrće ne omekša, a pred kraj pečenja otkrijte povrće da se malo zapeče.
  • 6. Seitan izvadite iz marinade i popecite svaki odrezak kratko na maslinovom ulju sa svake strane, dok ne poprimi smećkastu boju. Stavite povrće i sejtan na tanjur za serviranje te poslužite uz umak od grčkog jogurta i češnjaka!

Vaša Zdrava.iva
Ivanku Brček, Zdravu.ivu prati na njenom blogu, Facebooku, Instagramu i Pinterestu!

Posjeti missZDRAVA.hr