Vege burger od avokada oduševit će i najveće skeptike

Thinkstock
Vegetarijanska jela su svakim danom sve popularnija iz razloga što su inovativna i sastoje se od mnoštva interesantnih namirnica koje ljudi rijetko koriste. Vege burger od avokada... Zašto ne?
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 2 šalice (od 2 dl) graška
  • manja tikvica
  • 100 g mljevenog lana
  • šalica kvinoje
  • limeta
  • žlica jabučnog octa
  • žlica tahinija, svježi korijander, sol
  • 3 peciva, rikula

Borovnice i avokado za lijepu kožu

Umak:

  • veći avokado
  • 2 mlada luka
  • manja šaka peršinova lista
  • manja šaka listića bosiljka
  • 3 žlice limunova ska
  • 2 žlice grčkog jogurta
  • 1/2 žličice soli

Priprema:

Kvinoju isperi i prelij s dvostruko više vrele vode. Kuhaj oko 15 minuta. Grašak stavi u tavu i prelij vodom. Kad zavrije, kuhaj još minutu ili dvije pa procijedi.

Naribaj tikvicu te stavi u blender s graškom i limunovim sokom, octom, tahinijem, nasjeckanim korijandrom, mljevenim lanom i solju.

Okruglice od prosa sa špinatom

Dobro izblendaj dok smjesa ne postane glatka. Kad je kvinoja skuhana, prelij je smjesom od graška i dobro promiješaj. Oblikuj pljeskavice, stavi na lim za pečenje koji si obložila masnim papirom i peci 20 minuta na 180°C.

U blender stavi sastojke za umak i dobro ih izblendaj.

Prereži peciva i složi pljeskavice, rikulu, ploške avokada prema želji pa prelij umakom te preklopi pecivom.


Smoothie za kožu koja voli sunce

Posjeti missZDRAVA.hr