Varivo s prokulicama i miso tjesteninom

Marta Pribanić iz Zagreba postala je kuharica tjedna zahvaljujući svom receptu za varivo s bijelim grahom, prokulicama i miso tjesteninom. Pošalji nam i ti recept za svoje zimsko varivo i sudjeluj u akciji 'Kuhaj u ritmu zime 2015.'. Najbolje čekaju iznenađenja. Ispuni obrazac i prijavi se!
Vidi originalni članak

Prijavi se i postani kuharica zime!

Obrazac za prijavu u akciji 'Kuhaj u ritmu zime 2015.' potraži ovdje.

Sastojci:

  • 4 veće mrkve
  • kila prethodnog dana namočenog bijelog graha
  • pola većeg korijena celera
  • 10-15 prokulica
  • sol, papar, ljuta crvena mljevena paprika
  • miso tjestenina za juhu

Priprema:

  1. Bijeli grah, kojeg si prethodnog dana namočila, stavi kuhati i kada bude na pola kuhan, dodaj mrkvu, narezani celer, i pred kraj prokulicu.
  2. Posoli i popapri, a pred sam kraj u hladnoj vodi razmoči miso tjesteninu i dodaj u varivo pred kraj kuhanja.

Varivo je odlično i ima sve potrebne hranjive tvari za okrjepu i snagu. Dobar tek!

Posjeti missZDRAVA.hr