Varivo od prosa i cikle

Ema Baniček iz Zagreba postala je kuharica tjedna zahvaljujući svom receptu za varivo od prosa i cikle. Ovo je posljednji recept u akciji 'Kuhaj u ritmu zime 2015.'. Uskoro ćemo odabrati kuharicu zime 2014., koju čeka iznenađenje, a i u potrazi smo za novom blogericom pa nas prati i dalje za više detalja
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • srednja glavica luka
  • 1 cikla veličine šake
  • 1 žlica jabučnog octa
  • 1 žličica meda
  • 2 veće mrkve
  • 1 korijen i lišće peršina
  • 200 g prokulica
  • 3 žlice prosa
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 2 žličice korijandera u prahu
  • 1/2 žličice ribanog đumbira
  • sol

Priprema:

  1. Luk, ciklu i lišće peršina sitno nasjeckaj, prokulice prepolovi, a mrkvu i korijen peršina izreži na kolutiće.
  2. U zagrijanu tavu stavi žlicu maslinova ulja i pirjaj kratko pola glavice luka. Kada luk omekša, dodaj ciklu i zalij s 1 dcl vode. Pirjaj poklopljeno 10 minuta, a na kraju dodaj žlicu octa i žličicu meda. Promiješaj i odloži poklopljeno sa strane.
  3. U loncu propirjaj ostatak luka na žlici maslinova ulja. Na luk dodaj češnjak, mrkvu, korijen peršuna i proso te zalij s 1 litrom vode.
  4. Kuhaj 10 minuta i zatim dodaj prokulice, korijandar, đumbir i peršin te kuhaj još 5 minuta.
  5. Nakon 5 minuta makni lonac s vatre i umiješaj ciklu. Posoli prema ukusu.

Dobar tek!

Posjeti missZDRAVA.hr