Varivo od kvinoje i kelja

Tina Polanec iz Zagreba postala je kuharica tjedna zahvaljujući svom receptu za varivo od kvinoje i kelja. Pošalji nam i ti recept za svoje zimsko varivo i sudjeluj u akciji 'Kuhaj u ritmu zime 2015.'. Najbolje čekaju iznenađenja. Ispuni obrazac i prijavi se!
Vidi originalni članak

Prijavi se i postani kuharica zime!

Obrazac za prijavu u akciji 'Kuhaj u ritmu zime 2015.' potraži ovdje.

Sastojci:

  • 300 g graha
  • 1 luk
  • 2 mrkve, narezane na manje komadiće
  • 2-3 stabljike celera, narezanog na kockice
  • 3 režnja češnjaka
  • pola crvene paprike
  • 30 g sušenih rajčica (prvo ih na desetak minuta stavi u vruću vodu, a zatim nareži na manje komade)
  • manja glavica kelja
  • 1/2 šalice kvinoje, oprane i osušene
  • 3/4 žličice timijana
  • 3 žličice svježe narezanog peršina
  • 1 žličica ružmarina
  • 1/2 žličice origana
  • žlica limunova soka
  • 3 žlice maslinova ulja
  • sol i svježe mljeveni papar

Priprema:

  1. U posoljenoj vodi skuhaj grah (ostavljen u hladnoj vodi preko noći), ocijedi ga i ostavi sa strane.
  2. Nasjeckaj crveni luk, češnjak, mrkvu i celer. Luk, mrkvu i celer pirjaj na maslinovom ulju dok luk ne postane staklast, a mrkva mekana.
  3. Dodaj papriku narezanu na trakice, a malo kasnije češnjak, timijan i origano.
  4. Nakon jedne minute, dodaj sušene rajčice, ulij vodu (ili povrtni temeljac), dodaj sol, papar, peršin, ružmarin i limunov sok te kuhaj oko 20 minuta.
  5. Dodaj kvinoju i grah, kuhaj još 10 minuta, zatim ubaci kelj na još nekoliko minuta.
  6. Po potrebi stavi još soli i papra.

Dobar tek!

Posjeti missZDRAVA.hr