Varivo od kvinoje i kelja
Tina Polanec iz Zagreba postala je kuharica tjedna zahvaljujući svom receptu za varivo od kvinoje i kelja.	 Pošalji nam i ti recept za svoje zimsko varivo i sudjeluj u akciji 'Kuhaj u ritmu zime 2015.'. Najbolje čekaju iznenađenja. Ispuni obrazac i prijavi se!
        
        
        Prijavi se i postani kuharica zime!
Obrazac za prijavu u akciji 'Kuhaj u ritmu zime 2015.' potraži ovdje.
Sastojci:
- 300 g graha
 - 1 luk
 - 2 mrkve, narezane na manje komadiće
 - 2-3 stabljike celera, narezanog na kockice
 - 3 režnja češnjaka
 - pola crvene paprike
 - 30 g sušenih rajčica (prvo ih na desetak minuta stavi u vruću vodu, a zatim nareži na manje komade)
 - manja glavica kelja
 - 1/2 šalice kvinoje, oprane i osušene
 - 3/4 žličice timijana
 - 3 žličice svježe narezanog peršina
 - 1 žličica ružmarina
 - 1/2 žličice origana
 - žlica limunova soka
 - 3 žlice maslinova ulja
 - sol i svježe mljeveni papar
 
Priprema:
- U posoljenoj vodi skuhaj grah (ostavljen u hladnoj vodi preko noći), ocijedi ga i ostavi sa strane.
 - Nasjeckaj crveni luk, češnjak, mrkvu i celer. Luk, mrkvu i celer pirjaj na maslinovom ulju dok luk ne postane staklast, a mrkva mekana.
 - Dodaj papriku narezanu na trakice, a malo kasnije češnjak, timijan i origano.
 - Nakon jedne minute, dodaj sušene rajčice, ulij vodu (ili povrtni temeljac), dodaj sol, papar, peršin, ružmarin i limunov sok te kuhaj oko 20 minuta.
 - Dodaj kvinoju i grah, kuhaj još 10 minuta, zatim ubaci kelj na još nekoliko minuta.
 - Po potrebi stavi još soli i papra.
 
Dobar tek!